Η Microsoft εφαρμόζει διορθώσεις για γνωστά προβλήματα του Microsoft Office που προκαλούν σφάλματα συνδεσιμότητας ‘Κάτι πήγε στραβά [1001]‘ και καθιστούν τις εφαρμογές άχρηστες για πολλούς πελάτες.

Δείτε επίσης: Godeal24 Black Friday Deal: Windows 11 με 7.50 € και Lifetime Office 2021 με 14.85€

Όπως αναγνώρισε η εταιρεία πριν σχεδόν ένα μήνα, αυτά τα προβλήματα σύνδεσης επηρεάζουν τους πελάτες που χρησιμοποιούν το Excel, το Word, το Outlook και το PowerPoint για το Microsoft 365, το Microsoft 365 Apps για επιχειρήσεις και τις εφαρμογές Office για iOS και Android.

Κατά την προσπάθειά τους να συνδεθούν στις εφαρμογές Office του Microsoft 365, οι χρήστες λαμβάνουν ένα μήνυμα σφάλματος. Το σφάλμα αναφέρει: “Κάτι πήγε στραβά” [1001]“, όπως εξήγησε η Microsoft.

Παρόλο που τα σφάλματα ταυτοποίησης στην εφαρμογή desktop του Microsoft 365 σχετίζονταν με θέματα διαχείρισης του προφίλ του χρήστη και με το λογισμικό ασφαλείας που εμπόδιζε την εκτέλεση των πρόσθετων του Web Account Manager (WAM), η εταιρεία εξακολουθεί να ερευνά τα προβλήματα σύνδεσης και να αναλύει τα αρχεία καταγραφής από τους επηρεαζόμενους χρήστες για να εντοπίσει οποιαδήποτε άλλη πιθανή αιτία του προβλήματος.

Η Microsoft παροτρύνει τους επηρεασμένους πελάτες να ανοίξουν αιτήματα υποστήριξης στο M365 Admin Portal και να επισυνάψουν αρχεία καταγραφής Microsoft Office Authentication/Identity Diagnostic (MSOAID) για να επιταχύνουν τη διερεύνηση.

Πρόσφατα, η εταιρεία κυκλοφόρησε νέες εκδόσεις του Office για τους χρήστες του Current Channel στις 14 Νοεμβρίου, προκειμένου να αντιμετωπίσει ορισμένες από τις αιτίες που βρίσκονται πίσω από αυτά τα συνεχιζόμενα προβλήματα σύνδεσης.

Δείτε ακόμα: Νέα παραλλαγή του XLoader macOS Malware μεταμφιέζεται ως OfficeNote app

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τις ημερομηνίες διαθεσιμότητας των εκδόσεων στη σελίδα υποστήριξηςΙστορικό ενημερώσεων για τις εφαρμογές Microsoft 365 (καταχωριμένες ανά ημερομηνία)“.

Οι χρήστες που αντιμετωπίζουν προβλήματα με το άνοιγμα των εφαρμογών του Microsoft 365 συνιστάται να χρησιμοποιούν την Εφαρμογή Ιστού Outlook (OWA), τις εφαρμογές Office στον ιστό ή τις mobile εφαρμογές ως προσωρινή λύση.

Tα παρακάτω μέτρα μπορεί επίσης να βοηθήσουν να εξαλειφθούν τα σφάλματα σύνδεσης:

  • Η επανεκκίνηση της συσκευής συχνά βοηθά να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.
  • Εκτελέστε τις παρακάτω εντολές στη λειτουργία χρήστη του PowerShell για να επιδιορθώσετε τον Διαχειριστή Λογαριασμών Διαδικτύου (WAM):

Η εταιρεία παρέχει επίσης περαιτέρω καθοδήγηση για το πώς να διορθώσετε προβλήματα πιστοποίησης των εφαρμογών Office και για εκείνους που δεν μπορούν να συνδεθούν στις εφαρμογές Microsoft 365 για επιτραπέζιους υπολογιστές.

Δείτε επίσης: Microsoft Office: Η ενημέρωσή του διακόπτει την ενεργή εκμετάλλευση της αλυσίδας επιθέσεων RCE

Το Microsoft Office είναι μια σουίτα εφαρμογών γραφείου που προσφέρει μια ευρεία γκάμα λειτουργιών και δυνατοτήτων. Οι βασικές λειτουργίες περιλαμβάνουν τη δημιουργία, την επεξεργασία και τη διαχείριση εγγράφων, υπολογιστικών φύλλων, παρουσιάσεων και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Με το Microsoft Office, μπορείτε να δημιουργήσετε επαγγελματικά έγγραφα, να διαχειριστείτε τα δεδομένα σας και να επικοινωνήσετε αποτελεσματικά.

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του Microsoft Office είναι η συμβατότητα με διάφορες μορφές αρχείων. Μπορείτε να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να αποθηκεύσετε αρχεία σε μορφές όπως .docx, .xlsx, .pptx και πολλές άλλες. Αυτό σας επιτρέπει να συνεργαστείτε με άλλους χρήστες που χρησιμοποιούν διαφορετικές εφαρμογές και να μοιραστείτε εύκολα τα έγγραφά σας.

Το Microsoft Office περιλαμβάνει επίσης πολλά εργαλεία που βοηθούν στην αύξηση της παραγωγικότητας. Με το Microsοft Word, μπορείτε να δημιουργήσετε εξαιρετικά επαγγελματικά έγγραφα, να ελέγξετε την ορθογραφία και τη γραμματική, και να χρησιμοποιήσετε πρότυπα για γρήγορη δημιουργία. Το Microsoft Excel παρέχει ισχυρές δυνατότητες υπολογισμού και ανάλυσης δεδομένων, ενώ το Micrοsoft PowerPoint σας επιτρέπει να δημιουργήσετε εντυπωσιακές παρουσιάσεις με διάφορα εφέ και διαφάνειες.

Τέλος, το Microsoft Office προσφέρει επιπλέον εφαρμογές και υπηρεσίες που επεκτείνουν τις δυνατότητές του. Αυτές περιλαμβάνουν το Micrοsoft Outlook για τη διαχείριση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και του ημερολογίου, το Microsoft Access για τη δημιουργία και διαχείριση βάσεων δεδομένων, και το Microsoft Teams για την ομαδική επικοινωνία και συνεργασία. Αυτές οι εφαρμογές συμπληρώνουν τη σουίτα γραφείου και παρέχουν περισσότερες επιλογές για την εκτέλεση εργασιών και την αύξηση της παραγωγικότητας.

Πηγή: bleepingcomputer