Η περιβόητη Βραζιλιάνικη ομάδα χάκερ N4ughtySecTU Group, βασανίζει για μια ακόμη φορά, τους πιστωτικούς φορείς TransUnion και Experian, ισχυριζόμενη ότι έχει παραβιάσει τα συστήματα τους, ξανά.

Δείτε επίσης: Χάκερ ισχυρίζεται ότι η σύλληψή του “παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα”

Σύμφωνα με αναφορά του Times Live, η ομάδα χάκερ απαιτεί λύτρα ύψους 60 εκατομμυρίων δολαρίων (1,1 δισεκατομμύριο ραντ). Ωστόσο, οι εταιρείες αρνούνται ότι έχουν υποστεί κυβερνοεπίθεση, λέγοντας ότι δεν έχουν παρατηρήσει τίποτα ύποπτο στα συστήματα πληροφορικής τους.

Το περασμένο έτος, το ITWeb έκανε γνωστό την είδηση για την παραβίαση ασφάλειας στην TransUnion, όταν η N4ughtySecTU ζήτησε λύτρα ύψους 15 εκατομμυρίων δολαρίων (223 εκατομμύρια Ραντ) για τέσσερα τεραμπάιτ δεδομένων που είχαν παραβιαστεί.

Μετά την παραβίαση, η ομάδα υποστήριξε ότι είχε αποκτήσει πρόσβαση σε 54 εκατομμύρια προσωπικά αρχεία Νοτιοαφρικανών, συμπεριλαμβανομένων των προσωπικών στοιχείων του προέδρου Cyril Ramaphosa.

Τον Αύγουστο του 2020, η Experian βρέθηκε στα πρωτοσέλιδα, αφού αντιμετώπισε μια παραβίαση δεδομένων που αποκάλυψε τα προσωπικά στοιχεία τουλάχιστον 24 εκατομμυρίων Νοτίων Αφρικανών και 793.749 επιχειρηματικών οντοτήτων από έναν απατεώνα.

Δείτε ακόμα: Microsoft: Βορειοκορεάτες χάκερ επιτίθενται σε ρωσικούς στόχους

Τον Μάρτιο, ο απατεώνας δεδομένων της Experian, Karabo Phungula, καταδικάστηκε σε 15 χρόνια φυλάκιση από το Ειδικό Εμπορικό Δικαστήριο Εγκλημάτων.

Σε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα που είδε το ITWeb σήμερα, η ομάδα N4ughtySecTU αναφέρει: “Έχουμε συλλέξει όλα τα αρχεία και τα συστήματα δεδομένων της TransUnion και της Experian, καθώς και τα αρχεία και τα συστήματα δεδομένων των πελατών τους. Βρισκόμαστε ενεργά μέσα στα IT δίκτυα της Transunion και της Experian και των πελατών τους. Παρέμειναμε σιωπηλοί αφού οι προηγούμενες απαιτήσεις μας δεν ικανοποιήθηκαν. Δεν φεύγουμε ποτέ.

Θα διαρρεύσουμε όλα τα δεδομένα και τα αρχεία εντός των επόμενων 72 ωρών. Ο ανεμοστρόβιλος ξεκίνησε.

Κατά τη διάρκεια του τελευταίου περιστατικού, οι πιστωτικές υπηρεσίες αρνήθηκαν να υποχωρήσουν στις απαιτήσεις λύτρων.

Δείτε επίσης: 23andMe: Χάκερ έχει κλέψει τις γενετικές πληροφορίες των χρηστών

Οι επιπτώσεις μιας επίθεσης ransomware σε ένα ψηφιακό περιβάλλον είναι πολύ σοβαρές και καταστροφικές. Οι χάκερ μπορούν να κρυπτογραφήσουν τα αρχεία και τα δεδομένα του συστήματος, καθιστώντας τα μη προσβάσιμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια πολύτιμων πληροφοριών και δεδομένων που μπορεί να επηρεάσουν σοβαρά τη λειτουργία και την αποτελεσματικότητα της επιχείρησης ή οργανισμού.

Επιπλέον, οι επιθέσεις ransomware μπορούν να προκαλέσουν σημαντικές οικονομικές απώλειες. Οι χρήστες ή οι οργανισμοί που πλήττονται από ransomware είναι συχνά αναγκασμένοι να πληρώσουν ένα μεγάλο ποσό για να αποκτήσουν την αποκρυπτογράφηση των αρχείων τους. Αυτό μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις στο οικονομικό ισοζύγιο και την ανταγωνιστικότητα της επιχείρησης.

Επιπλέον, οι επιθέσεις ransomware μπορούν να προκαλέσουν ζημιές στη φήμη και την εικόνα της επιχείρησης. Όταν μια εταιρεία πέφτει θύμα ransomware, η εμπιστοσύνη των πελατών και του κοινού μπορεί να υπονομευθεί σοβαρά. Η απώλεια προσωπικών δεδομένων ή ευαίσθητων πληροφοριών μπορεί να προκαλέσει μακροπρόθεσμη ζημιά στην επαγγελματική φήμη της εταιρείας.

Τέλος, οι επιθέσεις ransomware μπορούν να έχουν ανθρώπινες συνέπειες. Όταν ένας οργανισμός ή ένα άτομο δεν έχει πρόσβαση στα δεδομένα του, μπορεί να προκληθεί σοβαρή διαταραχή στις εργασίες και τις καθημερινές δραστηριότητες. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια εργασίας, αυξημένο άγχος και αποθαρρυντική επίδραση στην ψυχολογία των ανθρώπων που επηρεάζονται.

Πηγή: itweb