Η εφαρμογή και η ιστοσελίδα της τράπεζας HSBC είναι εκτός λειτουργίας κατά τη διάρκεια μίας από τις μεγαλύτερες ημέρες αγορών του έτους.

Δείτε επίσης: Samsung Black Friday – Τηλεοράσεις, Laptops, Οθόνες και Smartphone Προσφορές!

Η διακοπή συνέβη το πρωί της Black Friday, όταν οι μεγάλοι λιανοπωλητές προσφέρουν σημαντικές εκπτώσεις – και οι πελάτες είναι ακόμα πιο πιθανό να ελέγχουν το υπόλοιπό τους.

Αντί αυτού, η εφαρμογή εμφάνισε ένα μήνυμα σφάλματος που υποδείκνυε ότι ο υπηρεσία δεν ήταν διαθέσιμη. Η τράπεζα ανέφερε ότι εργάζεται επειγόντως για τη διόρθωση του προβλήματος, το οποίο φαίνεται να προκαλεί προβλήματα σε όλες τις υπηρεσίες της.

Κατανοούμε ότι ορισμένοι πελάτες αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην πρόσβαση σε τραπεζικές υπηρεσίες αυτή τη στιγμή“, δήλωσε η HSBC. “Διερευνούμε αυτό το θέμα ως επείγον και θα μοιραστούμε ενημέρωση το συντομότερο δυνατόν.

Η HSBC παρέχει μια σελίδα κατάστασης, αλλά φαίνεται ότι δεν έχει ενημερωθεί. Εμφανίζει ότι όλες οι υπηρεσίες λειτουργούν κανονικά – παρά την δήλωση της εταιρείας.

Οι πελάτες της First Direct ενδέχεται επίσης να επηρεαστούν, καθώς αποτελεί μέρος της HSBC.

Δείτε ακόμα: Black Friday: Απατεώνες υποδύονται την DHL και άλλες εταιρείες courier

Η αναταραχή που προκλήθηκε από την απόρριψη της εφαρμογής και της ιστοσελίδας της HSBC κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων της Black Friday είχε σημαντικό αντίκτυπο στους πελάτες της HSBC. Οι πελάτες που εξαρτώνται από την εφαρμογή και την ιστοσελίδα για να πραγματοποιήσουν συναλλαγές ή να έχουν πρόσβαση στις τραπεζικές τους λειτουργίες βρέθηκαν ανίσχυροι και απογοητευμένοι. Αυτό μπορεί να έχει οδηγήσει σε απώλεια ευκαιριών αγοράς ή αναστάτωση στις οικονομικές τους δραστηριότητες.

Οι πελάτες της HSBC που είχαν σχεδιάσει να εκμεταλλευτούν τις εκπτώσεις της Black Friday μπορεί να μην μπόρεσαν να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους ή να εκτελέσουν τις χρηματοοικονομικές τους συναλλαγές. Αυτό μπορεί να έχει προκαλέσει απογοήτευση και απώλεια εμπιστοσύνης στους πελάτες, καθώς δεν μπόρεσαν να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που προσφέρονταν κατά τη διάρκεια της εκπτωτικής περιόδου.

Επιπλέον, οι πελάτες που είχαν επείγουσες χρηματοοικονομικές ανάγκες, όπως πληρωμές λογαριασμών ή μεταφορές χρημάτων, μπορεί να βρέθηκαν σε δυσάρεστη θέση λόγω της ανεπάρκειας της εφαρμογής και της ιστοσελίδας της HSBC. Αυτό μπορεί να έχει προκαλέσει αναστάτωση και ανησυχία για την οικονομική τους κατάσταση και την ικανότητά τους να διαχειριστούν τις χρηματοοικονομικές τους υποθέσεις.

Δείτε επίσης: Black Friday: Αγοράστε ακουστικά από 8€!

Τέλος, οι πελάτες που είχαν προγραμματίσει να εκτελέσουν συναλλαγές ή να αποκτήσουν πρόσβαση σε πληροφορίες για τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς μπορεί να μην μπόρεσαν να το κάνουν, προκαλώντας τους απώλεια χρόνου και ενόχληση. Αυτό μπορεί να έχει επηρεάσει την ικανοποίηση των πελατών και την εικόνα της HSBC ως αξιόπιστης τράπεζας.

Πηγή: independent