Πώς μπορείς να δείξεις τις προόδους στην τεχνολογία κατά τη διάρκεια των χρόνων; Ας πάρουμε έναν υπολογιστή όπως το εμβληματικό πρωτότυπο Apple Macintosh του 1984 – αργότερα μετονομασμένο ως Macintosh 128K – και ας τον συρρικνώσουμε κατά περισσότερο από το μισό. Έπειτα, ενισχύστε την ικανότητα επεξεργασίας και τη μνήμη του κατά χιλιάδες ή ακόμη και δεκάδες χιλιάδες – γνωστό ως σύγχρονα πρότυπα φορητών παιχνιδιών. Αυτό είναι αυτό που κάνει η Ayaneo με το επερχόμενο Mini PC AM01, ένα μικρόσωμο αφιέρωμα στο σύστημα υπολογισμού όλα-σε-ένα που ζυγίζει λίγο περισσότερο από 500 γραμμάρια.

Δείτε επίσης: Βορειοκορεάτες hackers συνδυάζουν macOS malware τακτικές για να αποφύγουν τον εντοπισμό

Το Ayaneo μοιράστηκε πρώτα εικόνες και λεπτομέρειες για το Mini PC του νωρίτερα αυτό το μήνα, αλλά η εταιρεία ξεκίνησε την καμπάνια χρηματοδότησής της για το Retro Mini PC την Τρίτη και μοιράστηκε πλήρεις προδιαγραφές στη σελίδα της στο Indiegogo.

Το “Little Mac”, όπως τον αποκαλείτε, φαίνεται να είναι αρκετά ισχυρό για το μέγεθός του. Ο μικροϋπολογιστής θα διατίθεται είτε με έναν AMD Ryzen 3 3200U στα 3,5 GHz είτε με έναν Ryzen 7 5700U στα 4,3 GHz. Το “U” υποδηλώνει ότι πρόκειται για τις εκδόσεις χαμηλής κατανάλωσης του επεξεργαστή, αλλά είναι αρκετά ισχυρός για να εκτελέσει τις περισσότερες εφαρμογές που βασίζονται στον ιστό. Θα διαθέτει επίσης έως και 64GB μνήμης DDR4, συν μια ενσωματωμένη κάρτα βίντεο Vega ή RDNA2. Αυτό σημαίνει ότι ο μίνι υπολογιστής μπορεί να έχει πολλές λειτουργίες παρά το μικρό του μέγεθος. Η έκδοση 3200U θα ξεκινήσει από ένα βασικό ποσό των $149 για όσους συμμετέχουν στην αρχική φάση της καμπάνιας χρηματοδότησης, ενώ η έκδοση 5700U θα φτάσει τα $219. Η τιμή λιανικής θα είναι $199 και $259 αντίστοιχα για τους λιγότερο και περισσότερο ισχυρούς επεξεργαστές στο επίπεδο της βάσης.

Δείτε ακόμα: ClearFake: Η κακόβουλη καμπάνια στοχεύει Mac για τη διανομή του Atomic infostealer

Ζυγίζει λιγότερο από 466 γραμμάρια, ή λίγο περισσότερο από 1 λίβρα. Η ίδια η συσκευή μετρά 5,2 x 5,2 ίντσες και είναι λίγο περισσότερο από 2 ίντσες βαθιά, πράγμα που σημαίνει ότι είναι αρκετά φορητή, αν και θα χάσετε οποιαδήποτε οθόνη. Το Mini PC υποστηρίζει Wi-Fi 6 ή 5 και διαθέτει τρεις θύρες USB 3.2, μια θύρα USB-C (μόνο για μεταφορά δεδομένων) και μια θύρα HDMI 2.0 και DisplayPort 1.4 για σύνδεση με άλλες οθόνες.

Δείτε επίσης: Apple: Θα εξοπλίσει τα MacBook με In-House Cellular Modem;

Ο μεγάλος αδύναμος κρίκος μπορεί να είναι η μνήμη ή, ακόμα καλύτερα, η έλλειψή της. Το γυμνό σύστημα δεν περιλαμβάνει σκληρό δίσκο ή SSD, οπότε θα πρέπει να πληρώσετε περισσότερο για 256 GB, 512 GB ή 2 TB εσωτερικού αποθηκευτικού χώρου. Διαθέτει υποδοχή PCIe 3.0 για υποστήριξη VMe ή SATA SSD, καθώς και διεπαφή SATA 3.0 χωρίς τη βάση.

Πηγή: mashable