Το Google Drive φέρνει τον σαρωτή εγγράφων που μόλις ανασχεδιάστηκε στο Android για πρώτη φορά στο iPhone και το iPad.

Δείτε επίσης: Πρώην σχεδιάστρια των Google Maps διαφωνεί με το νέο redesign

Για να τον εκκινήσετε, ψάξτε για τον νέο κινούμενο κουμπί κάμερας FAB (floating action button) πάνω από το υπάρχον «plus» στην κάτω δεξιά γωνία. Αυτό εκκινεί μια επισκόπηση που μπορεί να πάρει αυτόματα τη σάρωση, ενώ η χειροκίνητη λήψη είναι επίσης διαθέσιμη στο κάτω μέρος.

Η κάμερα «σας βοηθά να τοποθετήσετε το έγγραφό σας για την υψηλότερη ποιότητα σάρωσης», ενώ υποστηρίζει σάρωση για πολλαπλές σελίδες. Πατήστε την προεπισκόπηση στην κάτω αριστερή γωνία για να προσαρμόσετε τα όρια (περικοπή), να περιστρέψετε και να εφαρμόσετε φίλτρα, συμπεριλαμβανομένων των χρωμάτων, της κλίμακας του γκρίζου, του μαύρου και άσπρου, και της φωτογραφίας.

Μετά το πάτημα του «Αποθήκευση», το Google θα χρησιμοποιήσει machine learning για να προτείνει έναν σχετικό τίτλο (διαθέσιμο στις ΗΠΑ). Αντί για απλά την ημερομηνία, το Drive ενδέχεται να αναγνωρίσει αν πρόκειται για απόδειξη και να προσθέσει την τοποθεσία ενός καταστήματος

. Μπορείτε επίσης να αποφασίσετε πού να αποθηκεύσετε το PDF πριν το ανεβάσετε.

Δείτε ακόμα: Google: Θα διαγράφει λογαριασμούς Gmail που είναι ανενεργοί για δύο χρόνια

Ο σαρωτής εγγράφων στο Google Drive για iPhone και iPad κυκλοφορεί τώρα (έκδοση 4.2023.46227) για «όλους τους πελάτες του Google Workspace και τους χρήστες με προσωπικούς λογαριασμούς της Google».

Πηγή: 9to5google.com