Μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας, την 1 Δεκεμβρίου, η Google θα αρχίσει να διαγράφει ανενεργούς λογαριασμούς Google, ανακοίνωσε η εταιρεία, μαζί με το περιεχόμενό τους – φωτογραφίες, μηνύματα Gmail, ραντεβού ημερολογίου, έγγραφα Δίσκου, επαφές και βίντεο YouTube

Δείτε επίσης: Το Google Meet υποστηρίζει επιτέλους βιντεοκλήσεις 1080p

Ένας ανενεργός λογαριασμός της Gοogle, μπορεί να είναι ένα Gmail που χρησιμοποιήσατε για να εγγραφείτε σε ένα ενημερωτικό δελτίο ή για να εγγραφείτε σε ένα διαδικτυακό φόρουμ ή για να εγγραφείτε σε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα – κάπου όπου θα θέλατε να μην χρησιμοποιήσετε τον κύριο σας λογαριασμό email για να παραμείνετε ανώνυμοι ή να αποφύγετε ανεπιθύμητα μηνύματα.

Για περισσότερες πληροφορίες, ανακαλύψτε πώς να συνδεθείτε στο Google με κωδικό πρόσβασης και ανακαλύψτε 10 συμβουλές και εργαλεία για το Gmail που μπορείτε να χρησιμοποιείτε καθημερινά.

Αν ένας λογαριασμός δεν χρησιμοποιείται για κάποιο διάστημα, σύμφωνα με τη Goοgle, είναι πιο πιθανό να διαρρεύσει: “Αυτό συμβαίνει επειδή ξεχασμένοι ή αμελημένοι λογαριασμοί συχνά βασίζονται σε παλιούς ή επαναχρησιμοποιημένους κωδικούς πρόσβασης που ίσως έχουν διαρρεύσει, δεν έχουν ενεργοποιηθεί δύο παράγοντες πιστοποίησης και λαμβάνουν λιγότερους ελέγχους ασφαλείας από τον χρήστη“, ανέφερε η Google.

Για τη μείωση αυτού του κινδύνου, η Goοgle ανακοίνωσε ότι από τον Δεκέμβριο, εάν ένας λογαριασμός δεν έχει χρησιμοποιηθεί ή συνδεθεί για τουλάχιστον δύο χρόνια, μπορεί να διαγράψει τον λογαριασμό και το περιεχόμενό του. Αυτό σημαίνει ότι αν δεν έχετε συνδεθεί σε έναν λογαριασμό από το 2021, η Google μπορεί να τον απενεργοποιήσει.

Δείτε ακόμα: Πώς να απενεργοποιήσετε την ειδοποίηση “Sign in with Google” που εμφανίζεται σε sites;

Εάν ανησυχείτε για το ενδεχόμενο κάποιος να αποκτήσει πρόσβαση στον παλιό, διαγραμμένο σας λογαριασμό, η Gοogle αναφέρει ότι εάν διαγράψει έναν ανενεργό λογαριασμό, η διεύθυνση Gmail για τον διαγραμμένο λογαριασμό δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανά κατά τη δημιουργία ενός νέου λογαριασμού Google.

Οι ανενεργοί λογαριασμοί από την Google ορίζονται ως αυτοί που δεν έχουν εκδηλώσει καμία δραστηριότητα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες που δεν έχουν συνδεθεί στον λογαριασμό τους ή δεν έχουν πραγματοποιήσει καμία ενέργεια, όπως αποστολή ή λήψη email, αναζήτηση στο Google ή χρήση άλλων υπηρεσιών της Google, για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορεί να θεωρηθούν ανενεργοί λογαριασμοί.

Η Google έχει καθορίσει ότι ένας λογαριασμός θεωρείται ανενεργός αν δεν έχει γίνει καμία ενέργεια για 2 χρόνια. Αυτό περιλαμβάνει την απουσία συνδεσιμότητας στον λογαριασμό, την απουσία αλληλεπίδρασης με τα email ή την απουσία χρήσης των υπηρεσιών της Google.

Δείτε επίσης: Google Calendar: Καταχράται ως μυστικό Covert C2 Channel

Ο σκοπός της Google να διαγράψει τους ανενεργούς λογαριασμούς είναι να καθαρίσει τη βάση δεδομένων της και να ελευθερώσει χώρο για νέους χρήστες. Επίσης, η διαγραφή των ανενεργών λογαριασμών μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της ασφάλειας και της ιδιωτικότητας των χρηστών, καθώς αποτρέπει την πιθανότητα κακόβουλων προσπαθειών πρόσβασης σε ανενεργούς λογαριασμούς.

Πηγή: cnet