Το Google Chat παρουσίασε ένα νέο ανασχεδιασμό για τις εκδόσεις του σε Android και iOS, εισάγοντας ένα νέο οπτικό σχήμα και σύστημα πλοήγησης.

Σύμφωνα με διαδικτυακές αναφορές, το Google Chat υποβάλλεται σε σημαντική ανασχεδίαση (redesign) σε Android και iOS, συνδυαζόμενη με την εισαγωγή του νέου εικονιδίου του. Η ανασχεδίαση περιλαμβάνει ένα “νέο bottom navigation bar” με τέσσερις καρτέλες/ενότητες που αντιστοιχούν στην επερχόμενη έκδοση για τον ιστό, η οποία αντικαθιστά τις προηγούμενες δύο καρτέλες (Chat και Spaces) στο κινητό.

  1. Αρχική: Παρέχει ένα ενοποιημένο προβάλλον για να παρακολουθείτε όλες τις συνομιλίες, με ένα φίλτρο που σας επιτρέπει να επικεντρώνεστε σε μη αναγνωσμένα μηνύματα.
  2. Άμεσα Μηνύματα: Εμφανίζει μια συνοπτική λίστα με όλα τα ατομικά και ομαδικά μηνύματα, με τα καρφιτσωμένα κείμενα στην κορυφή της λίστας.
  3. Χώροι: Προσφέρει μια συνοπτική λίστα με όλους τους χώρους, με καρφιτσωμένες συνομιλίες στην κορυφή.
  4. Αναφορές: Σας βοηθά να εντοπίζετε εύκολα μηνύματα από συνομιλίες και χώρους όπου έχετε αναφερθεί.

Δείτε ακόμα: Samsung Galaxy S24: Επίκεντρο η Τεχνητή Νοημοσύνη και το S-Pen

Πώς η εφαρμογή αναδιοργανώνεται και επεκτείνεται είναι αρκετά απλό να κατανοηθεί. Ωστόσο, η πραγματική εφαρμογή του σχεδιασμού φαίνεται αρκετά παράξενη.

Η Google παρουσίασε πώς φαίνεται αυτή η αναβάθμιση στην ενσωματωμένη εφαρμογή Gmail για κινητά. Τώρα, υπάρχει ένα μόνο κουμπί “Chat” – ανάμεσα στα email και τις συναντήσεις – στην κάτω μπάρα, αντί για τα δύο (Chat και Spaces) που υπήρχαν προηγουμένως.

Τα τέσσερα νέα τμήματα της υπηρεσίας εμφανίζονται σε ένα επιπλέον σχήμα που μοιάζει με χάπι, επάνω από την κάτω μπάρα, με ένα νέο κουμπί συνομιλίας στα δεξιά. Κάθε ενότητα θα έχει ένα σήμα για τα μη αναγνωσμένα μηνύματα, ενώ στην κάτω μπάρα θα υπάρχει ένας ενοποιημένος μετρητής. Ωστόσο η προσέγγιση στο Gmail δείχνει αρκετά ανακατεμένη.

Δείτε επίσης: Κορυφαίες Εφαρμογές και Παιχνίδια του 2023 από Apple και Google

Αυτή η ανασχεδίαση θα εφαρμοστεί στο Chat σε Android και iOS τις επόμενες εβδομάδες για “όλους τους πελάτες του Google Workspace και τους χρήστες με προσωπικούς λογαριασμούς Google.”

Η συγκεκριμένη αναβάθμιση πλοήγησης ακολουθεί την αναβάθμιση chat bubble που δίνει στο Chat μια αίσθηση που μοιάζει πολύ με το Google Messages.

Πηγή πληροφοριών: https://9to5google.com