Η κινεζική αστυνομία διέλυσε 2.430 υποθέσεις που σχετίζονται με hacking και συνέλαβαν 7.092 ύποπτους από το 2022 σε μια εκστρατεία για τον καθαρισμό του διαδικτυακού περιβάλλοντος, ανακοίνωσε την Πέμπτη το Υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας.

Η αστυνομία έχει αρχίσει έρευνες για εγκληματικές δραστηριότητες που σχετίζονται με το χάκινγκ σε κρίσιμους τομείς της καθημερινής ζωής των ανθρώπων. Πρόκειται για εισβολές σε συστήματα εγγραφής νοσοκομείων, συστήματα έκδοσης εισιτηρίων σιδηροδρομικών σταθμών, τουριστικών τοποθεσιών και συναυλιών, καθώς και παραβίαση προσωπικών πληροφοριών.

Διαβάστε περισσότερα: Physical Hacking: Η Thales προειδοποιεί για συστήματα τεχνητής νοημοσύνης

Στατιστικά στοιχεία που προέρχονται από τις αρχές δημόσιας ασφάλειας αποκαλύπτουν ότι ο αριθμός των υποθέσεων που σχετίζονται με το hacking, που έχουν αναφερθεί από την αστυνομία, αυξάνεται συνεχώς για τρία συνεχόμενα έτη. Ειδικότερα, παρατηρείται μέσος ετήσιος ρυθμός αύξησης 27,7%.

Τα αδικήματα που σχετίζονται με το hacking δεν αφορούν μόνο την εισβολή και την καταστροφή συστημάτων

ηλεκτρονικών υπολογιστών, αλλά και την υποστήριξη παράνομων δραστηριοτήτων, όπως η απάτη στις τηλεπικοινωνίες, ο διαδικτυακός τζόγος και η πορνογραφία, όπως δήλωσε το υπουργείο. Είναι σημαντικό να αντιμετωπιστούν αυτά τα ζητήματα όχι μόνο από την άποψη της κυβερνοασφάλειας, αλλά και με σκοπό την πρόληψη της εμπλοκής σε παράνομες δραστηριότητες.Ενδέχεται να είναι απαραίτητο να ληφθούν περαιτέρω μέτρα για την ενίσχυση των μέσων ασφαλείας και τη δημιουργία νέων νομοθετικών πλαισίων που θα ανταποκρίνονται στις εξελίξεις στον κυβερνοχώρο.

Επίσης, η εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τους κινδύνους του hacking μπορεί να αποτελέσει σημαντικό μέσο για τη μείωση των επιθέσεων και των παρανομιών στον τομέα αυτό

Πηγή: english.news