Το WhatsApp εισήγαγε μια νέα ενδιαφέρουσα λειτουργία ασφαλείας με το όνομα Secret Code, που επιτρέπει στους χρήστες να κρύβουν τις κλειδωμένες συνομιλίες τους (locked chats) χρησιμοποιώντας έναν κωδικό πρόσβασης.

Θα μπορείτε να ορίσετε έναν κωδικό (ο οποίος μπορεί να περιέχει και emoji) ειδικά για την ασφάλεια των κλειδωμένων συνομιλιών σας. Αυτός ο κωδικός μπορεί να είναι ανεξάρτητος από τον κωδικό ξεκλειδώματος της συσκευής σας.

Έτσι, μπορείτε να κρύβετε τον φάκελο των WhatsApp locked chats σας από τη λίστα συνομιλιών και να τον εμφανίσετε ξανά εισάγοντας τον μυστικό κωδικό στη γραμμή αναζήτησης.

Δείτε επίσης: WhatsApp: Ένα βήμα πιο κοντά στην επαλήθευση μέσω email

Εναλλακτικά, θα έχετε την επιλογή να διατηρήσετε τον φάκελο στη λίστα συνομιλιών. Η διαδικασία κλειδώματος των συνομιλιών έχει επίσης απλοποιηθεί, καθώς πλέον χρησιμοποιεί μια ενέργεια παρατεταμένου πατήματος, εξαλείφοντας την ανάγκη πλοήγησης στις ρυθμίσεις συνομιλίας.

Σήμερα κυκλοφορούμε το secret code, έναν πρόσθετο τρόπο για να προστατεύσουμε αυτές τις συνομιλίες και να κάνουμε πιο δύσκολο τον εντοπισμό τους εάν κάποιος έχει πρόσβαση στο τηλέφωνό σας ή αν μοιράζεστε ένα τηλέφωνο με κάποιον άλλο“, ανέφερε το WhatsApp.

Το Secret code αρχίζει να κυκλοφορεί σήμερα και τους επόμενους μήνες θα είναι διαθέσιμο παγκοσμίως. Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συνεχίσουμε να φέρνουμε περισσότερες λειτουργίες στο Chat Lock για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να προστατεύσουν το απόρρητό τους“.

Η λειτουργία Chat Lock του WhatsApp κυκλοφόρησε παγκοσμίως τον Μάιο για να ενισχύσει το απόρρητο των χρηστών, βοηθώντας τους να αποκλείσουν τη μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε ευαίσθητες συνομιλίες.

Δείτε επίσης: Meta: Ενσωματώνει το AI chatbot της στο WhatsApp

Οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Chat Lock για να δημιουργήσουν έναν ασφαλή φάκελο στη λίστα συνομιλιών τους, προστατευμένο από κωδικούς πρόσβασης ή βιομετρικές μεθόδους ελέγχου ταυτότητας.

Επιπλέον, το Chat Lock αποκρύπτει αυτόματα τις λεπτομέρειες συνομιλίας από τις ειδοποιήσεις. Επομένως, ακόμα και αν κάποιος βρίσκεται κοντά σας την ώρα που σας έρχεται ένα μήνυμα

, δεν μπορεί να καταλάβει περί τίνος πρόκειται.

Πιστεύουμε ότι αυτή η λειτουργία θα είναι εξαιρετική για άτομα που μοιράζονται τα τηλέφωνά τους κατά καιρούς με ένα μέλος της οικογένειας ή σε στιγμές που κάποιος άλλος κρατάει το τηλέφωνό σας ακριβώς τη στιγμή που φτάνει μια πολύ ειδική συνομιλία“, είπε η εταιρεία.

Το WhatsApp φέρνει διάφορες λειτουργίες ασφαλείας για να ενισχύει την προστασία του απορρήτου των χρηστών, αφού στις μέρες μας πολλοί χρήστες ενδιαφέρονται για αυτό και έχουν αρχίσει να αναζητούν πλατφόρμες και εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων που είναι πιο ασφαλείς. Έτσι, πριν από κάποια χρόνια, το WhatsApp εισήγαγε την κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο και άρχισε να κυκλοφορεί αντίγραφα ασφαλείας κρυπτογραφημένων συνομιλιών σε iOS και Android το 2021.

Δείτε επίσης: Meta: Ενσωματώνει το AI chatbot της στο WhatsApp

Τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους, το WhatsApp επέκτεινε τους ελέγχους απορρήτου προσθέτοντας υποστήριξη για default disappearing messages σε όλες τις πρόσφατες συνομιλίες.

Η νέα λειτουργία Secret code του WhatsApp είναι μια χρήσιμη επιλογή για όσους επιθυμούν να προστατεύσουν την ιδιωτικότητά τους και να αποτρέψουν την πρόσβαση τρίτων σε ευαίσθητες συνομιλίες. Με τη χρήση του Secret code, μπορείτε να αισθανθείτε πιο ασφαλείς γνωρίζοντας ότι οι συνομιλίες σας είναι προστατευμένες.

Πηγή: www.bleepingcomputer.com