Το Telegram εισάγει μια μεγάλη νέα αναβάθμιση, προσθέτοντας αρκετά νέα χαρακτηριστικά. Η μεταγραφή φωνής, που προηγουμένως ήταν αποκλειστικά για τους συνδρομητές Premium, είναι τώρα διαθέσιμη για όλους, αν και με κάποιους περιορισμούς. Άλλες σημαντικές προσθήκες στην εφαρμογή περιλαμβάνουν την αποστολή βίντεο μηνυμάτων στις ιστορίες, την αναδημοσίευση ιστοριών και την αναζήτηση παρόμοιων καναλιών.

Δείτε επίσης: Πώς να προτείνετε μια profile photo στο Telegram;

Τον Ιούνιο του 2022, το Telegram ξεκίνησε μια μηνιαία συνδρομητική υπηρεσία στα $4.99 που αφαιρεί τις διαφημίσεις από την εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων και προσφέρει αποκλειστικές δυνατότητες όπως μεγαλύτερη μεταφόρτωση αρχείων, ταχύτερες λήψεις, μεγαλύτερες ομάδες, κινούμενες εικόνες προφίλ, μοναδικά αυτοκόλλητα και αντιδράσεις, καθώς και μετατροπή φωνής σε κείμενο. Η τελευταία εργαλειοθήκη είναι διαθέσιμη και για τους δωρεάν χρήστες με την πιο πρόσφατη ενημέρωση. Οποιοσδήποτε μπορεί να πατήσει το “→Α” δίπλα στα ηχητικά μηνύματα για να αποκτήσει γρήγορα μια γραπτή έκδοση.

Ενώ οι συνδρομητές Premium μπορούν να μετατρέπουν απεριόριστα ηχητικά μηνύματα σε κείμενο, οι χρήστες της δωρεάν έκδοσης μπορούν να μετατρέπουν μόνο δύο μηνύματα την εβδομάδα. Ελπίζουμε ότι το Telegram θα αυξήσει αυτό το όριο στο μέλλον. Παράλληλα, το Telegram σας εμφανίζει παρόμοια κοινόχρηστα κανάλια όταν εγγράφεστε σε ένα νέο κανάλι. Εμφανίζονται σε ένα καρουσέλ στο κάτω μέρος του καναλιού στο οποίο μόλις εγγραφήκατε. Μπορείτε επίσης να βρείτε παρόμοια κανάλια στο προφίλ ενός καναλιού.

Τα Telegram Stories, τα οποία κυκλοφόρησαν πριν από λίγους μήνες, υποστηρίζουν πλέον την ανάρτηση σε άλλους χρήστες. Ένα κουμπί αναρτήσεων στο κάτω μέρος των ιστοριών που δημοσιεύονται από φίλους και αγαπημένα κανάλια σας επιτρέπει να τις αναρτήσετε γρήγορα στη σελίδα σας. Μπορείτε ακόμη να προσθέσετε επιπλέον περιεχόμενο πάνω σε μια ιστορία πριν την αναρτήσετε. Το Telegram σας επιτρέπει να προσθέσετε κείμενο, ήχο ή κυκλικό βίντεο για περισσότερο περιεχόμενο ή σχόλια. Μπορείτε να διαχειριστείτε τις ρυθμίσεις ορατότητας για την αναρτησή σας.

Δείτε ακόμα: Το Telegram αποκτά πολλά νέα χαρακτηριστικά

Τώρα μπορείτε επίσης να αλλάζετε το μέγεθος και τη θέση των βίντεο που προσθέτετε στις ιστορίες, είτε είναι δικά σας είτε αναδημοσιεύσεις. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε τα αρχικά και τελικά καρέ του βίντεο. Τα κανάλια μπορούν τώρα να δουν στατιστικά και αναλυτικοά γραφήματα για τις προβολές, τις κοινοποιήσεις και τις αντιδράσεις των ιστοριών τους, βοηθώντας τα να παρακολουθούν την επίδοση και την επίδρασή τους. Οι διαχειριστές

των καναλιών μπορούν επίσης να προσθέσουν προσαρμοσμένες αντιδράσεις. Κάθε επίπεδο τους δίνει μια προσαρμοσμένη αντίδραση.

Το Telegram Premium επιτρέπει στους χρήστες να επιλέξουν ένα μοναδικό χρώμα για το όνομά τους, τους συνδέσμους και τις απαντήσεις τους, τα οποία εμφανίζονται στα μηνύματα. Η τελευταία ενημέρωση παρέχει περισσότερους συνδυασμούς χρωμάτων με τη δυνατότητα προσθήκης μοναδικών λογοτύπων. Επιπλέον, οι χρήστες της έκδοσης Premium μπορούν να προσαρμόσουν τις ταπετσαρίες για τις μονομερείς συνομιλίες.

Οι νέες λειτουργίες περιλαμβάνουν αναγνώριση γλώσσας προγραμματισμού, βελτιώσεις για θέματα και εφέ Thanos Snap στο iOS. Όλες αυτές οι αλλαγές κυκλοφορούν τώρα στο Android και το iOS και θα είναι διαθέσιμες σε όλους εντός των επόμενων ημερών. Μπορείτε να κάνετε κλικ εδώ για να ενημερωθείτε ή να κατεβάσετε την τελευταία έκδοση του Telegram από το Google Play Store.

Δείτε επίσης: Google Play: Ψεύτικες εφαρμογές Telegram μόλυναν χρήστες με spyware

Η λειτουργία μεταγραφής φωνής στο Telegram λειτουργεί με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης και αναγνώρισης φωνής. Όταν ενεργοποιείτε αυτή τη λειτουργία, οι φωνητικές σημειώσεις που καταγράφονται στο Telegram μετατρέπονται αυτόματα σε κείμενο. Η τεχνητή νοημοσύνη που χρησιμοποιείται αναλύει τα ηχητικά δεδομένα και αναγνωρίζει τις λέξεις που εκφέρονται. Στη συνέχεια, μετατρέπει αυτές τις λέξεις σε γραπτό κείμενο, το οποίο εμφανίζεται στην οθόνη σας.

Η λειτουργία μεταγραφής φωνής είναι πολύ χρήσιμη για χρήστες που θέλουν να μετατρέψουν φωνητικά μηνύματα σε κείμενο, για ευκολότερη ανάγνωση και αποθήκευση. Επιπλέον, η λειτουργία μεταγραφής φωνής στο Telegram είναι πολύ χρήσιμη για άτομα με προβλήματα ακοής, καθώς τους επιτρέπει να διαβάζουν τα μηνύματα αντί να τα ακούν.

Πηγή: androidheadlines