Η νέα εφαρμογή meeting της Zoom για το Apple TV χρησιμοποιεί το iPhone σας ως κάμερα.

Τώρα, είναι δυνατόν να χρησιμοποιήσετε το Zoom στο Apple TV 4K 2ης γενιάς ή νεότερο. Χθες, το AppleInsider εντόπισε μια ανάρτηση από τον Sigmund Judge σχετικά με την εφαρμογή “Zoom – για το σπίτι TV” που αθόρυβα εμφανίστηκε στο tvOS App Store.

Στις αρχές του έτους, η ενημέρωση tvOS 17 της Apple ενεργοποίησε την Κάμερα Συνέχειας για το Apple TV, επιτρέποντας σε κάθε κάτοχο της συσκευής 2ης γενιάς ή νεότερης να χρησιμοποιεί το iPhone ή το iPad του ως webcam για το FaceTime στην τηλεόραση. Το ίδιο μπορεί να κάνει και το iPhone για συναντήσεις στο macOS.

Δείτε επίσης: Αποκαλύπτοντας την ασφάλεια Zero Trust: Ένας ολοκληρωμένος οδηγός για ενισχυμένη προστασία στον κυβερνοχώρο

Η χρήση της νέας εφαρμογής του Zoom είναι αρκετά απλή, καθώς η είσοδος σε αυτή είναι παρόμοια με την είσοδο σε πολλές εφαρμογές ροής βίντεο από τρίτους. Μπορείτε είτε να επισκεφθείτε ένα URL ζεύξης στο τηλέφωνό σας για να εισαγάγετε έναν κωδικό που εμφανίζεται στην τηλεόραση, είτε να εισαγάγετε χειροκίνητα τα credentials σας στην οθόνη.

Αφού συνδεθείτε, η διαδικασία σύνδεσης του τηλεφώνου είναι παρόμοια με εκείνη του FaceTime στο Apple TV. Το Zoom θα σας καθοδηγήσει να συνδεθείτε με το τηλέφωνό σας. Εάν το Apple TV το μοιράζεστε με πολλούς χρήστες, θα εμφανίσει μια λίστα λογαριασμών με κοντινές συσκευές. Αφού επιλέξετε, θα λάβετε ειδοποίηση στο τηλέφωνό σας για να αποδεχτείτε τη σύνδεση, και τότε είστε έτοιμοι.

Στην παρεχόμενο screenshot, μπορείτε να δείτε πώς φαίνεται η οθόνη μετά την είσοδό σας. Αν και δεν είχα δεύτερο τηλέφωνο ή κάμερα, και το Continuity Camera δεν μεταδίδει video feed κατά τη λήψη φωτογραφίας, σε παρόμοια κατάσταση με αυτές τις συσκευές θα προβάλλατε μια ζωντανή εικόνα του προσώπου σας αντί για ένα blurred snapshot από την κάμερα του iPhone που καταγράφει την τηλεόραση. Ίσως είναι καλύτερα έτσι.

Δείτε ακόμα: Foxconn: Έξτρα επενδύσεις στην Ινδία για νέο εργοστάσιο

Σύμφωνα με τη λίστα του Zoom στο App Store, η εφαρμογή του Apple TV θα περιλαμβάνει χαρακτηριστικά που υπάρχουν σε άλλες εκδόσεις της εφαρμογής, όπως η δυνατότητα έναρξης ή συμμετοχής σε συναντήσεις, η πρόσκληση ανθρώπων σε συναντήσεις και η προβολή των συνομιλιών κατά τη συνάντηση. Παρόλο που υπάρχει μια σελίδα για μια παρόμοια εφαρμογή με τίτλο για το Android OS και τα Sky TVs, η Zoom δεν έχει τεκμηριώσει επίσημα ακόμα την εφαρμογή για το Apple TV στον ιστότοπό της. Παρ’ όλα αυτά, είναι εύχρηστη και μια βολική δυνατότητα, ειδικά αν εργάζεστε από το σπίτι και θέλετε να πραγματοποιείτε συναντήσεις από τον καναπέ σας χωρίς μια κάμερα φορητού υπολογιστή κατευθυνόμενη προς το πηγούνι σας — ή αν θέλετε να χρησιμοποιείτε μια τηλεόραση σε μια αίθουσα συνεδριάσεων σε ένα γραφείο με ελάχιστη ρύθμιση.

Πηγή πληροφοριών: https://www.theverge.com