Το WhatsApp επιτρέπει, επιτέλους, στους χρήστες iPhone να μοιράζονται φωτογραφίες και βίντεο μέσω της πλατφόρμας, στην αρχική τους ποιότητα.

Σύμφωνα με το WABetaInfo, το επίσημο αρχείο καταγραφής αλλαγών που περιλαμβάνεται στην ενημέρωση 23.24.73 του WhatsApp στο App Store, λέει ότι οι χρήστες μπορούν πλέον “να στέλνουν εύκολα media με original ποιότητα, ως αρχείο“.

Δείτε επίσης: Πώς να χρησιμοποιήσετε Secret Code για Chat Lock στο WhatsApp

Ουσιαστικά, η νέα δυνατότητα έρχεται μετά από μια πρόσφατη ενημέρωση του WhatsApp που επέτρεπε στους χρήστες να ανταλλάσσουν μέσα σε υψηλή ανάλυση ή “ποιότητα HD”. Αν και αυτό αντιμετωπίζει το πρόβλημα της χαμηλής ποιότητας κατά την κοινή χρήση πολυμέσων, εξακολουθεί να περιλαμβάνει συμπίεση.

Η τελευταία δυνατότητα του WhatsApp αποφεύγει τη συμπίεση εντελώς, επιτρέποντας την κοινή χρήση φωτογραφιών και βίντεο ως αρχεία, διατηρώντας έτσι την αρχική τους ποιότητα. Πιστεύεται ότι αυτή η δυνατότητα θα κυκλοφορήσει “τις επόμενες εβδομάδες”, επομένως ορισμένοι χρήστες ενδέχεται να μην τη δουν αμέσως στη συσκευή τους.

Δείτε επίσης: WhatsApp: Ένα βήμα πιο κοντά στην επαλήθευση μέσω email

Πώς να στείλετε media στην αρχική τους ποιότητα;

  • Ανοίξτε μια υπάρχουσα συνομιλία στο WhatsApp ή ξεκινήστε μια νέα.
  • Πατήστε το εικονίδιο +, που βρίσκεται αριστερά από το πεδίο εισαγωγής κειμένου.
  • Πατήστε Έγγραφο Επιλέξτε Φωτογραφία ή Βίντεο.
  • Επιλέξτε το μέσο που θέλετε να στείλετε και, στη συνέχεια, επιβεβαιώστε πατώντας το μπλε βέλος. Θα πρέπει να ξέρετε ότι υπάρχει ένα όριο 2 GB για τα αρχεία που μπορούν να αποσταλούν χρησιμοποιώντας τη δυνατότητα.

Δείτε επίσης: Meta: Ενσωματώνει το AI chatbot της στο WhatsApp

Όταν αποστέλλονται τα αρχεία, οι προεπισκοπήσεις των μέσων δεν εμφανίζονται στο παράθυρο συνομιλίας, αλλά ο παραλήπτης μπορεί να αγγίξει τα αρχεία για να τα δει. Το WhatsApp δοκιμάζει, επίσης, την ίδια δυνατότητα για Android, αν και δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πότε θα κυκλοφορήσει.

Στη σημερινή εποχή της εικόνας, η δυνατότητα αποστολής μιας υψηλής ποιότητας φωτογραφίας ή βίντεο μέσω WhatsApp και άλλων εφαρμογών, είναι πολύ σημαντική. Όλοι προτιμάμε να βλέπουμε μια καθαρή, λεπτομερή και ελκυστική φωτογραφία.

Μια υψηλής ποιότητας φωτογραφία μπορεί να βελτιώσει την εμπειρία των χρηστών στην πλατφόρμα και να αυξήσει τη πιθανότητα αποστολής media.

Πηγή: www.macrumors.com