Η Google δοκιμάζει μια νέα λειτουργία στο YouTube που εμφανίζει μετρήσεις για “likes” και “views” σε πραγματικό χρόνο.

Η ανησυχία σχετικά με τις πρόσφατες αλλαγές που εισήγαγε η Google στην πλατφόρμα YouTube είναι εμφανής. Συγκεκριμένα, υπάρχει πλέον η προσθήκη μετρήσεων για “views” και “likes”
Αυτό μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην εμπειρία προβολής βίντεο στο YouTube. Υπάρχει ανησυχία ότι οι μετρητές μπορεί να αποσπούν την προσοχή του θεατή από το βίντεο και να τον επηρεάσουν να παρακολουθήσει τα βίντεο σε πλήρη οθόνη, κάτι που μπορεί να μην είναι επιθυμητό.

Επιπλέον, υπάρχει μια αντίφαση που αναφέρεται στο γεγονός ότι η Google ενοχλείται από τη χρήση adblockers, ενώ παράλληλα εισάγει αλλαγές που μπορεί να προκαλέσουν αρνητικά συναισθήματα στους χρήστες.

Διαβάστε περισσότερα: YouTube Premium Διευρύνει την Παρουσία του με τα Playables

Υπάρχει βέβεια η ελπίδα, ότι αυτή η λειτουργία είναι προς το παρόν υπό δοκιμή και ότι μπορεί να υπάρξει μια ανεπίσημη διόρθωση για όσους δεν επιθυμούν αυτή την αλλαγή.

Προς το παρόν, φαίνεται ότι αυτή η λειτουργία εφαρμόζεται μόνο σε Android και δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση από τη Google σχετικά με το αν θα επεκταθεί ή θα απορριφθεί. Ο χρήστης εκφράζει την ελπίδα ότι αυτή η λειτουργία δεν θα απορριφθεί εντελώς και προτείνει ως εναλλακτική λύση τη δυνατότητα απενεργοποίησης των ζωντανών μετρήσεων.

Υποστηρίζει ότι οι ζωντανές μετρήσεις δεν προσφέρουν κάποιο όφελος στο χρήστη και δεν είναι απαραίτητοι για την απόλαυση του περιεχομένου. Εκφράζει αντίρρηση σχετικά με το πώς αυτές οι μετρήσεις θα βοηθούσαν τους δημιουργούς περιεχομένου και προτείνει ότι, αν υπάρχει κάποια χρησιμότητα, θα έπρεπε να είναι προσβάσιμη μέσα από τον πίνακα ελέγχου του YouTube.

Πηγή: bgr.com