Η Microsoft έχει επιλύσει ένα γνωστό πρόβλημα που προκαλούσε το Outlook Desktop να καταρρέει κατά την αποστολή email από λογαριασμούς Outlook.com.

Δείτε επίσης: Το κλασικό Outlook app ενδέχεται να καταργηθεί τα επόμενα δύο χρόνια

Αυτά τα προβλήματα αναφέρθηκαν αρχικά στην ιστοσελίδα κοινότητας της Microsoft και σε άλλα κοινωνικά δίκτυα από πελάτες που ανέφεραν ότι αντιμετώπιζαν προβλήματα κατάρρευσης κατά τη χρήση των λογαριασμών Outlook.com. Σύμφωνα με αναφορές, η επανεκκίνηση, η επισκευή του Outlook, η επανεγκατάσταση της εφαρμογής και η δημιουργία νέων προφίλ Outlook για τους επηρεαζόμενους λογαριασμούς email απέτυχαν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.

Έχω δοκιμάσει τα πάντα (ασφαλής λειτουργία, νέο προφίλ, επισκευή pst, ακόμη και αναστροφή ενός προηγούμενου εγκατεστημένου προγράμματος) χωρίς επιτυχία“, δήλωσε ένας επηρεασμένος πελάτης.

Το γνωστό θέμα επηρεάζει μόνο τους χρήστες του Outlook για το Microsoft 365 και εκείνους που χρησιμοποιούν το Outlook build 17029.20028 στο κανάλι “Current Channel (Preview)“.

Η Microsoft αναφέρει ότι το πρόβλημα που γνωρίζαμε έχει επιλυθεί στην Έκδοση 2311 Build 17029.20068 και ζητά από τους πελάτες να εγκαταστήσουν την ενημέρωση κάνοντας κλικ στην επιλογή “Ενημέρωση τώρα” κάτω από το Αρχείο > Λογαριασμός Office > Επιλογές Ενημέρωσης.

Εάν απενεργοποιήσατε τις ενημερώσεις, βεβαιωθείτε ότι θα επανενεργοποιήσετε τις ενημερώσεις επιλέγοντας Αρχείο > Λογαριασμός Office > Επιλογές ενημερώσεων > Ενεργοποίηση ενημερώσεων“, είπε η εταιρεία.

Αν και μερικοί πελάτες ανέφεραν ότι κατάφεραν να αντιμετωπίσουν αυτό το γνωστό πρόβλημα επανεγκαθιστώντας το Office, η Microsoft συνιστά να επιστρέψετε σε μια προηγούμενη έκδοση ως προσωρινή λύση.

Δείτε ακόμα: Outlook: Βγήκε για δεύτερη φορά εκτός λειτουργίας

Για να αναιρέσετε τις αλλαγές, ανοίξτε ένα νέο παράθυρο Command Prompt με δικαιώματα διαχειριστή αναζητώντας στο πλαίσιο αναζήτησης των Windows. Στη συνέχεια, επικολλήστε τις παρακάτω εντολές μία-μία και πατήστε Enter μετά από κάθε εντολή:

cd %programfiles%\Common Files\Microsoft Shared\ClickToRun

officec2rclient.exe /update user updatetoversion=16.0.16924.20124

Επιπλέον, η εταιρεία επιφέρει διορθώσεις για μερικούς χρήστες που επηρεάζονται από ένα άλλο πρόβλημα του Microsoft 365 που οδηγεί σε σφάλματα σύνδεσης με το μήνυμα “Κάτι πήγε στραβά [1001]“, καθιστώντας τις εφαρμογές γραφείου Office άχρηστες για πολλούς πελάτες που επηρεάζονται.

Τα προβλήματα εισόδου που συνεχίζονται, επηρεάζουν αυτούς που χρησιμοποιούν το Excel, το Word, το Outlook και το PowerPoint για το Microsoft 365, το Microsoft 365 Apps για επιχειρήσεις και τις εφαρμογές του Office για iOS και Android, όπως επιβεβαίωσε η εταιρεία πριν από ένα μήνα.

Προηγουμένως, διορθώθηκε ένα άλλο πρόβλημα του Microsoft 365 που προκαλούσε σημαντικές καθυστερήσεις κατά την αποθήκευση συνημμένων στο Outlook Desktop σε ένα κοινόχρηστο δίκτυο. Στις αρχές του έτους, η εταιρεία αντιμετώπισε διάφορα άλλα προβλήματα στο Outlook, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που προκαλούσαν αργή εκκίνηση και πάγωμα κατά την ανανέωση της μνήμης cache και μπλοκάρισμα πελατών Microsoft 365 από την πρόσβαση σε emails και ημερολόγια.

Δείτε επίσης: Outlook: Σφάλμα επιτρέπει σε Ρώσους χάκερ να αποκτήσουν έλεγχο σε λογαριασμούς Exchange

Το ακριβές πρόβλημα που προκαλεί το Outlook Desktop να κρασάρει κατά την αποστολή email είναι η ύπαρξη ενός σφάλματος στο πρόγραμμα, το οποίο οδηγεί σε ανεπάρκεια μνήμης. Αυτό συμβαίνει όταν το Outlook προσπαθεί να επεξεργαστεί ένα μεγάλο email ή ένα email με πολλούς παραλήπτες, και η μνήμη που απαιτείται για την επεξεργασία τους υπερβαίνει τη διαθέσιμη μνήμη στο σύστημα.

Ένα άλλο πρόβλημα που μπορεί να προκαλέσει το κρασάρισμα του Outlook Desktop κατά την αποστολή email είναι η ύπαρξη κακόβουλου λογισμικού ή ιού στον υπολογιστή. Αυτό το κακόβουλο λογισμικό μπορεί να παρεμποδίζει τη σωστή λειτουργία του Outlook και να προκαλέσει το κρασάρισμα της εφαρμογής κατά την αποστολή email.

Επιπλέον, η ύπαρξη προβλημάτων στο αρχείο δεδομένων του Outlook (PST ή OST αρχείο) μπορεί επίσης να οδηγήσει σε κρασάρισμα της εφαρμογής κατά την αποστολή email. Αν το αρχείο δεδομένων είναι κατεστραμμένο ή υπερβαίνει το μέγιστο επιτρεπτό μέγεθος, το Outlook μπορεί να αντιμετωπίσει δυσκολίες κατά την επεξεργασία των email και να κρασάρει.

Τέλος, η ύπαρξη αντιπροσωπευτικών αρχείων που είναι συνδεδεμένα με το Outlook, όπως επισυναπτόμενα αρχεία ή εικόνες, μπορεί επίσης να προκαλέσει το κρασάρισμα της εφαρμογής κατά την αποστολή email. Αν αυτά τα αρχεία είναι κατεστραμμένα ή περιέχουν κακόβουλο κώδικα, μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα κατά την επεξεργασία τους από το Outlook και να οδηγήσουν σε κρασάρισμα.

Πηγή: bleepingcomputer