Το Instagram αντιμετωπίζει πρόβλημα καθώς ο ήχος από παλαιότερα video εξαφανίζεται, αλλά η Meta ετοιμάζει διόρθωση.

Πολλά από τα αρχικά video στο Instagram έχουν χάσει τον ήχο τους. Video που έχουν αναρτηθεί στην πλατφόρμα για περισσότερο από έναν χρόνο εμφανίζουν ένα σφάλμα που αναγράφει “το video δεν έχει ήχο” όταν προσπαθείτε να αναπαράγετε τον ήχο τους. Φαίνεται πως το πρόβλημα επηρεάζει video που αναρτήθηκαν πριν από το τέλος του 2014.

Είναι δύσκολο να προσδιορίσουμε ακριβώς το πρόβλημα, αλλά ό,τι παρατηρούμε είναι ότι φαίνεται να επηρεάζει τα video που ανέβηκαν από τον Ιούνιο του 2013, όταν το Instagram πρόσθεσε για πρώτη φορά video, μέχρι τον Οκτώβριο του 2014, καθώς τώρα λείπει ο ήχος. Ο ήχος δεν λειτουργεί ανεξάρτητα από την πλατφόρμα, είτε πρόκειται για υπολογιστή, iOS ή Android. Και δεδομένου ότι το πρόβλημα φαίνεται να επηρεάζει τα περισσότερα video σε αυτό το χρονικό διάστημα, φαίνεται να οφείλεται σε ένα ζήτημα με το Instagram παρά σε κάποια ανάκληση λόγω πνευματικών δικαιωμάτων.

Δείτε επίσης: Windows 11 23H2: Πώς να διορθώσετε τυχόν επιβράδυνση στον υπολογιστή σας;

Μπορείτε να δείτε ένα παράδειγμα με τον απουσιάζον ήχο σε ένα video που ανάρτησε ο Sam Sheffer, τότε υπεύθυνος κοινωνικών μέσων της The Verge, την ημέρα που το Instagram κυκλοφόρησε για πρώτη φορά τα video. Παρατηρείται ότι στην ενσωμάτωση παρακάτω, ο ήχος λειτουργεί, αλλά είναι απών όταν προβάλλετε το video απευθείας στο Instagram.

Για χρήστες του Instagram που δραστηριοποιούνται στην πλατφόρμα εδώ και καιρό, η απουσία ήχου από τα παλαιότερα τους video μπορεί να αποτελέσει σημαντική απώλεια. Η ανάρτηση video στο Instagram συχνά γίνεται για να διατηρούνται στο χρόνο στιγμές του παρελθόντος, και ο ήχος συχνά αποτελεί σημαντικό στοιχείο που καθιστά ένα video ξεχωριστό ή αξέχαστο.

Δείτε ακόμα: Moody’s: Γιατί υποβαθμίζει σε “αρνητικό” το outlook της Κίνας;

Το πρόβλημα φαίνεται να άρχισε νωρίτερα φέτος. “Έχασα πρόσφατα έναν καλό φίλο μου και έχω video μαζί του στο Instagram που θα ήθελα να ακούσω,” έγραψε ένας χρήστης στο Reddit τον Ιούνιο. Ένας άλλος χρήστης έγραψε τον Μάιο ότι έχασε τον ήχο σε ένα video του σκύλου του που πέθανε. Κάποιος άλλος ανέφερε τον Μάιο ότι δεν έχει ήχο σε παλιά video της κόρης του. Ενημερωθήκαμε για αυτό το απροσδόκητο πρόβλημα χάρη σε έναν αναγνώστη, και έχουμε παρατηρήσει αυτό το φαινόμενο και σε video των συντακτών της Verge.

Η Meta δηλώνει ότι εργάζεται για την επίλυση του προβλήματος, αλλά δεν παρέχει χρονοδιάγραμμα για το πότε αναμένεται να λυθεί. “Γνωρίζουμε ότι ένα σφάλμα προκάλεσε προβλήματα σε ορισμένους ανθρώπους για την πρόσβαση στον ήχο σε παλαιότερες δημοσιεύσεις τροφοδοσίας,” δηλώνει ο εκπρόσωπος Seine Kim στο The Verge. “Το πρόβλημα επιδιορθώνεται, και ζητάμε συγγνώμη για την ταλαιπωρία.”

Πηγή πληροφοριών: https://www.theverge.com