Η SpaceX του Elon Musk σχεδιάζει την πώληση μετοχών, η αξία των οποίων ανέρχεται στα $175 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η SpaceX προσέλκυσε αποτίμηση $150 δισεκατομμυρίων τον Ιούνιο όταν συγκέντρωσε κεφάλαια για τελευταία φορά. Αναφέρεται, ότι η εταιρεία συγκέντρωσε επίσης $750 εκατομμύρια σε μια χρηματοδότηση που οδηγήθηκε από την Andreessen Horowitz τον Ιανουάριο, με αποτίμηση ύψους $137 δισεκατομμυρίων.

Διαβάστε επίσης: Η δεύτερη εκτόξευση του SpaceX Starship λήγει με έκρηξη

Με μια πιθανή αξιολόγηση, η SpaceX θα κατατάσσονταν ανάμεσα στις πιο αξιόλογες εταιρείες στον κόσμο, ξεπερνώντας εταιρείες όπως η Comcast και η Disney – και οι δύο αξίας περίπου $167 δισεκατομμυρίων.

Ιδρυθείσα το 2002 από τον Elon Musk, η SpaceX στοχεύει να αποικήσει τον Άρη και να είναι ένας πρωτοπόρος στον αγώνα για την εξερεύνηση του διαστήματος. Τους πρώτους εννέα μήνες του έτους πραγματοποίησε 69 εκτοξεύσεις σε σύγκριση με 30 της κινεζικής διαστημική υπηρεσίας, τον πλησιέστερο αντίπαλό της SpaceX.
Η δεύτερη δοκιμαστική πτήση του Starship απέτυχε για μια ακόμα φορά τον Νοέμβριο, αλλά επιτεύχθηκε μεγαλύτερη πτήση σε σχέση με την πρώτη εκρηκτική εκτόξευση.

Δείτε σχετικά: SpaceX: 63 διορθωτικές ενέργειες στο Starship διατάζει η FAA

Το Starship αποτελεί το βαρύτερο όχημα εκτόξευσης μέχρι σήμερα. Eπιδιώκεται να είναι πλήρως ανακυκλώσιμο και να χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά επιβατών προς τον Άρη.
Μετά από δύο χρόνια ζημιών, η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη ύψους 55 εκατομμυρίων δολαρίων για το πρώτο τρίμηνο του 2023, με έσοδα που ανήλθαν στα 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Elon Musk διέψευσε τον περασμένο μήνα τις αναφορές ότι η SpaceX εξέταζε το ενδεχόμενο να εισαγάγει το Starlink – το τμήμα δορυφορικού διαδικτύου της – στο χρηματιστήριο το επόμενο έτος.

Πηγή: businessinsider.com