Η Google μόλις ανακοίνωσε το Gemini, το ισχυρότερο μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης (AI) που έχει παρουσιαστεί έως σήμερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι το πιο ευέλικτο μοντέλο της εταιρείας μέχρι σήμερα, ικανό να εκτελείται αποτελεσματικά σε κινητές συσκευές έως κέντρα δεδομένων.«Το Gemini θα βελτιώσει σημαντικά τον τρόπο με τον οποίο οι προγραμματιστές και οι εταιρικοί πελάτες δημιουργούν και επεκτείνονται με AI», όπως επισημαίνεται.

Ωστόσο, η εταιρεία έχει ήδη αντιμετωπίσει κατηγορίες σχετικά με την ακρίβεια των δηλώσεών της για την απόδοση του Gemini.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Google παρουσίασε με παραπλανητικό τρόπο τις δυνατότητες του Gemini σε ένα βίντεο κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης ανακοίνωσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία χρησιμοποίησε επεξεργασμένο υλικό για τη δημιουργία του βίντεο, παρουσιάζοντας το Gemini ως ένα σύστημα που μπορεί να ανταποκρίνεται σε προφορικές προτροπές συνομιλίας σε πραγματικό χρόνο και να αναγνωρίζει γρήγορα εικόνες.

Διαβάστε περισσότερα: Το Google AI Ενισχύει το “Search Bar” και το Lens

Η δημοσιογράφος Parmy Olson εκφράζει ανησυχίες σχετικά με την αντίθεση μεταξύ της εντυπωσιακής παρουσίασης του Gemini στο βίντεο και αυτή της πραγματικής του απόδοσης. Αναφέρει ότι η Google αναγνώρισε ότι το βίντεο δεν αντιπροσωπεύει πραγματική συνομιλία σε πραγματικό χρόνο, αλλά αποτελείται από στατικές εικόνες και γραπτές απαντήσεις από το Gemini.

Η αξιοπιστία της Google αμφισβητείται σχετικά με το νέο επίτευγμα της τεχνολογίας του, το Gemini. Η Parmy Olson υπογραμμίζει τη σημασία της ειλικρίνειας, καθώς η Google έχει ξανά αμφισβητηθεί. Η Google διαφωνεί και παρουσιάζει μια ανάρτηση από τον Oriol Vinyals του DeepMind, εξηγώντας πώς δημιουργήθηκε το βίντεο. Ωστόσο, η αντικειμενικότητα της παρουσίασης αμφισβητείται ξανά, με την Parmy Olson να υποστηρίζει ότι η Google προβάλλει το Gemini με σκοπό να παραπλανήσει σχετικά με τις δυνατότητές του σε σχέση με το ChatGPT του OpenAI.

Πηγή: theverge.com