Η Microsoft συνεχίζει να βελτιώνει και να προσθέτει περισσότερες λειτουργίες στην εφαρμογή Notepad των Windows 11, η τελευταία από τις οποίες είναι ένας ενσωματωμένος μετρητής χαρακτήρων.

Δείτε επίσης: Το Notepad++ 8.5.7 διορθώνει σοβαρές ευπάθειες

Μέχρι σήμερα, οι χρήστες που χρειάζονταν έναν γρήγορο τρόπο για να μετρήσουν τους χαρακτήρες σε ένα αρχείο κειμένου ήταν αναγκασμένοι να χρησιμοποιήσουν εναλλακτικά προγράμματα τρίτων, όπως το Notepad2 ή το Notepad++.

Από την έκδοση του Notepad 11.2311.29.0, που είναι διαθέσιμη από σήμερα στους Windows Insiders στα Canary και Dev Channels, η Microsoft επιτέλους υποχώρησε και πρόσθεσε έναν μετρητή χαρακτήρων στη γραμμή κατάστασης του Notepad.

Σύμφωνα με τη Microsoft, “όταν επιλέγεται κείμενο, η γραμμή κατάστασης εμφανίζει τον αριθμό των χαρακτήρων τόσο για το επιλεγμένο κείμενο όσο και για ολόκληρο το έγγραφο.

Εάν δεν επιλέγεται κείμενο, εμφανίζεται ο αριθμός χαρακτήρων για ολόκληρο το έγγραφο, εξασφαλίζοντας ότι θα έχετε πάντα καθαρή εικόνα του μήκους του εγγράφου σας.

Η εταιρεία πρόσθεσε επίσης μια επιλογή “Επεξεργασία με το Notepad” στο μενού περιβάλλοντος του Εξερευνητή Αρχείων, που επιτρέπει το άμεσο άνοιγμα και επεξεργασία οποιουδήποτε αρχείου χρησιμοποιώντας τον επεξεργαστή κειμένου Notepad.

Τον Δεκέμβριο του 2021, η Microsoft κυκλοφόρησε μια ανασχεδιασμένη έκδοση του Notepad για τα Windows 11 σε όλους τους Windows Insiders στο Dev Channel, μετά από πρώτη προεπισκόπηση του νέου σχεδιασμού της εφαρμογής τον Ιούνιο του 2021. Ο ανανεωμένος επεξεργαστής κειμένου προσφέρει τώρα ένα σκούρο θέμα και πολυεπίπεδη αναίρεση, δύο από τα πιο ζητούμενα χαρακτηριστικά του Notepad.

Δείτε ακόμα: Το Notepad αποκτά tabs στα Windows 11

Στην αρχή του έτους, το Notepad αναβαθμίστηκε επίσης με υποστήριξη για καρτέλες και βελτιώσεις στη διαχείριση των μη αποθηκευμένων αρχείων, όπως ένδειξη για μη αποθηκευμένες αλλαγές που ενσωματώνεται.

Με τη σημερινή Canary έκδοση, η εταιρεία ξεκίνησε επίσης δοκιμές για έναν νέο τρόπο “αποσύνδεσης” του Windows Copilot AI βοηθού για να γίνει πιο εύκολη η πρόσβαση κατά τη διάρκεια εργασίας σε ένα πολυάσχολο desktop με παράθυρα άλλων εφαρμογών.

Επιπλέον, προστέθηκαν νέες ρυθμίσεις πίνακα γραφικών στοιχείων που επιτρέπουν στους χρήστες να επιλέγουν ποια τροφοδοσία εμφανίζεται στον πίνακα γραφικών στοιχείων.

Η εταιρεία παρουσίασε επίσης Server flights, ξεκινώντας από τη σημερινή προεπισκόπηση της έκδοσης δοκιμής των Windows Server 26010 στο Canary Channel.

Για να ρυθμίσετε τη δοκιμαστική έκδοση των Windows Server, πρέπει να μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Ενημερώσεις των Windows > Πρόγραμμα Windows Insider για να εγγραφεί η συσκευή σας στο πρόγραμμα Windows Insider.

Δείτε επίσης: Notepad++: Κακόβουλες διαφημίσεις Google αποφεύγουν την ανίχνευση

Το Windows Notepad είναι ένας επεξεργαστής κειμένου που παρέχει βασικές λειτουργίες για την επεξεργασία και αποθήκευση κειμένου. Μπορείτε να γράψετε, να τροποποιήσετε και να αποθηκεύσετε κείμενο σε απλή μορφή. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να δημιουργήσετε και να επεξεργαστείτε κείμενο χωρίς πολλές προηγμένες λειτουργίες που προσφέρουν άλλοι πιο πλήρεις επεξεργαστές κειμένου.

Με το Notepad μπορείτε να αλλάξετε τη γραμματοσειρά και το μέγεθος του κειμένου, καθώς και να επιλέξετε το χρώμα του κειμένου και του φόντου. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε αριθμούς και να κάνετε αναζήτηση και αντικατάσταση κειμένου. Αυτές οι βασικές λειτουργίες σας επιτρέπουν να προσαρμόσετε την εμφάνιση του κειμένου σας και να εκτελέσετε απλές εργασίες επεξεργασίας.

Επιπλέον, το Notepad σας επιτρέπει να αποθηκεύσετε το κείμενο σε διάφορες μορφές αρχείων, όπως απλό κείμενο ή Unicode, παρέχοντας ευελιξία στην αποθήκευση και τη χρήση του κειμένου σας. Μπορείτε επίσης να εκτελέσετε απλές ενέργειες αντιγραφής και επικόλλησης κειμένου, καθώς και να ανοίξετε και να κλείσετε αρχεία.

Το Notepad είναι ένα εργαλείο που προορίζεται για απλές εργασίες επεξεργασίας κειμένου και δεν προσφέρει πολλές προηγμένες λειτουργίες που μπορεί να παρέχουν άλλοι επεξεργαστές κειμένου. Ωστόσο, είναι ένα εύχρηστο και γρήγορο εργαλείο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για γρήγορη επεξεργασία κειμένου και αποθήκευση αρχείων.

Πηγή: bleepingcomputer