Με τη διαρροή των Huawei FreeClip EarBuds μαθαίνουμε ότι ο πολυσυζητημένος κινέζικος γίγαντας Huawei εισέρχεται στον χώρο των open-back ακουστικών και υιοθετεί την ανοικτή σχεδίαση: Τι πρέπει να περιμένουμε;

Δείτε ακόμα: Οι πωλήσεις iPhone στην Κίνα μειώνονται λόγω Huawei

Η Huawei δήλωσε πρόσφατα ότι ‘Το 2024 θα κυκλοφορήσει προϊόντα που θα μπορούσαν ‘να γράψουν ιστορία στην βιομηχανία’.

Τώρα, φημολογείται ότι η Huawei είναι έτοιμη να παρουσιάσει ένα νέο open-back ζευγάρι ακουστικών Earbuds στο Dubai σε μια εκδήλωση που έχει προγραμματιστεί για τις 12 Δεκεμβρίου (και φημολογείται ότι θα ανακοινωθεί επίσης ένα tablet).

Αντί για ακόμα ένα σετ Freebuds, η Huawei, πιθανόν, πρόκειται να παρουσιάσει τα Huawei FreeClip EarBuds, βασισμένη σε διαρροές προωθητικών υλικών (μέσω Gizmochina).

Βασιζόμενη στα υλικά προώθησης, κάθε ακουστικό αποτελείται από δύο μέρη που συνδέονται με ένα κομψό καμπυλωτό κέντρο. Η Huawei το αποκαλεί σχεδιασμό C-bridge, και φαίνεται σαν σκουλαρίκι.

Ας ελπίσουμε ότι οι μηχανικοί τα έχουν δοκιμάσει εκτενώς, καθώς το ανθρώπινο αυτί μπορεί να έχει όλα τα σχήματα και τα μεγέθη και ένα σκουλαρίκι μπορεί να καθιστάται ενοχλητικό. Τεχνικά, ο σχεδιασμός θα έπρεπε να καθιστά αυτά τα ακουστικά άνετα για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα, πιθανώς αποτρέποντας την κούραση των αυτιών. Οι φήμες υποδεικνύουν επίσης ότι τα ακουστικά Huawei FreeClip EarBuds θα έχουν ενσωματωμένους αεραγωγούς για καλύτερη ροή αέρα και ποιότητα ήχου.

Δείτε επίσης: Η Sonos σχεδιάζει νέα ακουστικά και set-top box για το 2024

Η διαρροή εικόνας αποκαλύπτει επίσης μια θυρίδα φόρτισης που μοιάζει με την κατακόρυφη θέση των Huawei FreeClip EarBuds. Οι τεχνικές προδιαγραφές δεν παρουσιάζονται μέχρι στιγμής στην εικόνα, αλλά αναμένεται ότι η διάρκεια ζωής της μπαταρίας

θα φτάνει έως 8 ώρες με μια μόνο φόρτιση, και ορισμένοι υποδεικνύουν ότι τα Huawei FreeClip EarBuds θα έρθουν σε δύο επιλογές χρώματος: Μαύρο και Μωβ.

Στον αντίποδα αυτού που θα περίμενε κανείς, τα open-back (ανοιχτά ακουστικά) έχουν σχεδιασμό ανοικτής πλάτης και είναι πραγματικά ποιοτικά και καλά. Είναι για έναν αεράτο και φυσικό ήχο, παρέχοντας ένα εκτεταμένο πεδίο ήχου, επιτρέποντας στον ήχο να φαίνεται πιο εκτεταμένος και φυσικός. Αυτά τα ακουστικά ξεχωρίζουν στην παροχή ενός αφοπλιστικού ηχητικού περιβάλλοντος με έναν ανοικτό ήχο που αισθάνεται λιγότερο περιορισμένος, καθιστώντας τα ιδανικά για κρίσιμη ακρόαση, μίξη ή χρήση στο σπίτι. Επιπλέον, τείνουν να παρέχουν καλύτερη αναπνευσιμότητα, μειώνοντας τη θερμότητα και την πίεση γύρω από τα αυτιά κατά τη διάρκεια παρατεταμένων ακροάσεων.

Δείτε επίσης: Η Avast επεσήμανε το Google app ως malware σε Huawei smartphones

Από την άλλη πλευρά, εάν τα ενδιαφέροντά σας δεν περιλαμβάνουν ηχητικό εξοπλισμό είναι πολύ πιθανό να έχετε χρησιμοποιήσει μόνο closed-back (κλειστά ακουστικά) ή on ear (επίσης γνωστά ως “κανονικά” ακουστικά) όπου σχεδιάζονται για την απομόνωση του ήχου, προσφέροντας τον αποκλεισμό εξωτερικού θορύβου και την αποτροπή διαρροής ήχου. Αυτό τα καθιστά κατάλληλα για χρήση σε θορυβώδεις περιβάλλοντα ή κατά τη διάρκεια των μετακινήσεων, εξασφαλίζοντας ελάχιστη διαρροή ήχου και αποτρέποντας την ενόχληση για τους γύρω.

Πηγή: phonearena.com