Το Beeper Mini, το οποίο προσφέρει το iMessage στο Android, επανέρχεται λίγες ημέρες μετά το κλείσιμο του από την Apple.

Το Beeper Mini είναι μια εφαρμογή Android που επιτρέπει στους χρήστες να στέλνουν και να λαμβάνουν μηνύματα κειμένου χρησιμοποιώντας το πρωτόκολλο iMessage. Η Apple ανακάλυψε την ύπαρξή της και απενεργοποίησε την υπηρεσία, επικαλούμενη “σοβαρούς κινδύνους” για την ασφάλεια των χρηστών. Στις 11 Δεκεμβρίου, η εταιρεία Beeper κατάφερε να επαναφέρει τη συνδεσιμότητα, αλλά τώρα οι χρήστες πρέπει να συνδεθούν με τα διαπιστευτήριά τους, αντί για τον απλό αριθμό τηλεφώνου του Android smartphone τους.

Διαβάστε ακόμη: Beeper Mini: Android εφαρμογή που σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε το iMessage

Η ευκολία χρήσης αυτή ήταν ιδιαίτερα ελκυστική, καθώς δεν απαιτήθηκε η προσθήκη ή η δημιουργία άλλης σύνδεσης. Σύμφωνα με την ανάρτηση του Beeper, τα μηνύματα θα ανταλλάσσονται μέσω της διεύθυνσης email που αναγράφεται στο AppleID σας. Παρότι αυτό δεν είναι τόσο βολικό, τουλάχιστον οι χρήστες μπορούν ακόμα να επικοινωνούν μέσω του iMessage.

Υπάρχουν σχέδια για την επαναφορά της δυνατότητας εγγραφής αριθμού τηλεφώνου σε μεταγενέστερο χρόνο, αν και δεν υπάρχουν πληροφορίες για το πότε θα αποκατασταθεί η λειτουργία. Η Beeper μπορεί να επανέλθει στη μηνιαία χρέωση. Μπορείτε να συνεχίσετε να υποστηρίζετε το Beeper με μια ενεργή συνδρομή στα 2 δολάρια κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, χωρίς όμως να είναι υποχρεωτικό.

Σε ανάρτησή της, η εταιρεία δηλώνει ότι αποδίδει μεγάλη σημασία στην επιτυχία της υπηρεσίας Beeper Mini στο Android. Παρά ταύτα, αναγνωρίζει ότι η Apple αποτελεί το κύριο εμπόδιο προς την επίτευξη αυτού του στόχου. Με αποφασιστικότητα και προσήλωση, η εταιρεία δεσμεύεται να εξασφαλίσει την επιτυχία του Beeper Mini και να ξεπεράσει αυτό το πρόβλημα.

Δεν είναι σίγουρο αν η Apple θα αφήσει ανεπηρέαστη την υπηρεσία, αλλά η εταιρεία έχει επιδείξει ευελιξία σε παρόμοιες περιπτώσεις. Έχουν γίνει αναφορές για την αναγνώριση της ασφάλειας των iMessages και τις προσπάθειες για την επέκταση των μέτρων ασφαλείας. Παράλληλα, υπάρχει πίεση από την κυβέρνηση των ΗΠΑ και ενδεχομένως υποστήριξη του Beeper Mini από πολιτικές προσωπικότητες, κάτι που αυξάνει το ενδιαφέρον.

Δείτε περισσότερα: Ευρωπαϊκή Ένωση: Αντιτίθεται στο Cross-Platform για το iMessage της Apple

Το Beeper Mini είναι διαθέσιμο για λήψη από το Google Play Store, ενώ ο προγραμματιστής αναζητά πιθανές βελτιώσεις για το πρόγραμμα στο μέλλον.

Πηγή: techradar.com