Η Norton Healthcare ανακοίνωσε ότι θα παρέχει υπηρεσίες προστασίας δεδομέμων σε άτομα που ενδέχεται να έχουν επηρεαστεί από την ransomware επίθεση στο νοσοκομειακό σύστημα.

«Στις 9 Μαΐου 2023, η Norton Healthcare ανακάλυψε ότι αντιμετώπισε ένα περιστατικό ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, το οποίο αργότερα διαπιστώθηκε ότι ήταν επίθεση ransomware, όπως αναφέρεται σε δελτίο τύπου που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή. 

Το Norton Healthcare του Kentucky επιβεβαίωσε ότι τον Μάιο σημειώθηκε ένα περιστατικό ransomware, με αποτέλεσμα να εκτεθούν προσωπικά δεδομένα ασθενών, υπαλλήλων και εξαρτώμενων ατόμων στο σύστημα υγείας. Το νοσοκομειακό σύστημα παρέχει ιατρική φροντίδα σε ενήλικες και παιδιά μέσω περισσότερων από 40 κλινικών και νοσοκομείων σε ολόκληρη την περιοχή του Greater Louisville, της Νότιας Ιντιάνα και της πολιτείας του Kentucky.

Σύμφωνα με την εταιρεία Norton, υπήρξε μια περίοδος διάρκειας δύο ημερών τον Μάιο όπου hackers

κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση σε ορισμένες συσκευές αποθήκευσης δικτύου. Αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχουν αναφορές για παραβίαση ιατρικών δεδομένων.
Προληπτικά, η Norton Healthcare προσφέρει προστασία ταυτότητας σε 2,5 εκατομμύρια ανθρώπους.

Δείτε επίσης: Norton Healthcare: Η ransomware επίθεση του Μαΐου οδήγησε σε παραβίαση δεδομένων

Η Norton θα αποστείλει επιστολές σε όσους πληρούν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις. Όσοι πιθανώς επηρεάστηκαν έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν με ένα καθορισμένο τηλεφωνικό κέντρο στον αριθμό (866) 983-5764. Τα τηλεφωνικά κέντρα θα λειτουργούν από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 9 π.μ. έως τις 6:30 μ.μ.

Πηγή: wave3.com