Η νέα developer beta έκδοση iOS 17.3 περιλαμβάνει λειτουργία “Stolen Device Protection” που προσφέρει επιπλέον ασφάλεια σε περίπτωση κλοπής iPhone.

Η νέα λειτουργία, που ονομάζεται “Stolen Device Protection“, προσφέρει ένα επιπλέον επίπεδο ασφαλείας, καθιστώντας δυσκολότερη τη χρήση του passcode (που μπορεί να έχει μάθει κάποιος τρίτος) για κακόβουλες ενέργειες εκτός του σπιτιού ή του χώρου εργασίας.

Εάν η συσκευή εντοπιστεί σε περιοχή που δεν συνδέεται με τον ιδιοκτήτη του iPhone, η λειτουργία αυτή θα απαιτεί την αναγνώριση του προσώπου μέσω της τεχνολογίας FaceID της Apple, πέρα από το passcode, για ευαίσθητες ενέργειες όπως η προβολή αποθηκευμένων κωδικών ή η εκκαθάριση του τηλεφώνου. Έτσι, αν κάποιος έχει κλέψει το κινητό και ξέρει το passcode, δεν θα μπορεί να ξεκλειδώσει το iPhone γιατί θα χρειάζεται και FaceID. Αυτό προστατεύει από πιθανές προσπάθειες κλοπής ή ανεπιθύμητης πρόσβασης. Επιπλέον, οποιαδήποτε προσπάθεια αλλαγής του κωδικού Apple ID του χρήστη ή αφαίρεσης του FaceID θα απαιτεί υποχρεωτική καθυστέρηση μιας ώρας, και στη συνέχεια θα ζητείται και πάλι επιβεβαίωση FaceID.

Δείτε επίσης: Apple: Μεγάλη αλλαγή στο iMessage το επόμενο έτος

Αυτή η ενημέρωση έρχεται μετά την ανακάλυψη μιας απάτης, κατά την οποία οι επιτιθέμενοι παίρνουν τον κωδικό πρόσβασης του θύματός τους με διάφορες μεθόδους και στη συνέχεια χρησιμοποιούν αυτόν τον κωδικό για να απενεργοποιήσουν λειτουργίες ασφαλείας στο κλεμμένο iPhone

.

Με τη λειτουργία “Stolen Device Protection”, η Apple προσθέτει ένα επιπλέον επίπεδο προστασίας, απαιτώντας τη χρήση της αναγνώρισης προσώπου FaceID, πέραν του κωδικού πρόσβασης.

Οι χρήστες μπορούν να ενεργοποιήσουν αυτήν τη λειτουργία μέσω των ρυθμίσεων Face ID and Passcode > Stolen Device Protection στην τελευταία developer beta έκδοση iOS 17.3. Η εταιρεία επιβεβαιώνει ότι η λειτουργία θα γίνει διαθέσιμη για όλους τους χρήστες iPhone μέσα στις επόμενες εβδομάδες με την κυκλοφορία του iOS 17.3.

Δείτε ακόμα: iPhone: Ο Μύθος της ‘Απεριόριστης Μπαταρίας’

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Apple, αυτή η προσθήκη ανταποκρίνεται στην εξέλιξη των απειλών που αντιμετωπίζουν οι χρήστες, προσφέροντας ένα προηγμένο επίπεδο προστασίας σε περιπτώσεις κλοπής και απώλειας της συσκευής.

Πηγή πληροφοριών: https://www.cnbc.com/world