Μετά από μια ανεπιτυχή προσπάθεια, η GM αναβάλλει την έναρξη παραγωγής ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων στο εργοστάσιο Toledo Propulsion Systems στο Οχάιο.

Η εταιρεία θα ξεκινήσει την κατασκευή ηλεκτρoκίνητων τον Δεκέμβριο του 2024. Κατά την συνάντησή τους την Τετάρτη, οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο του Τολέδο ενημερώθηκαν ότι η GM αναβάλλει την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων για εννέα μήνες.

Δείτε περισσότερα: Ασφαλής oδήγηση: Η General Motors εγκαταλείπει το CarPlay

Το εργοστάσιο αναμενόταν να ξεκινήσει την κατασκευή κατά το πρώτο τρίμηνο του 2024, ωστόσο αυτή η προθεσμία αναβάλλεται μέχρι το τέταρτο τρίμηνο. Ο πρόεδρος της UAW Local 14, κ. Tony Totty, ο οποίος εκπροσωπεί τους εργαζόμενους των εγκαταστάσεων, αναφέρει ότι η απόφαση αυτή επηρεάζει περίπου 75 εργαζόμενους.
Τον Απρίλιο, 100 εργαζόμενοι απολύθηκαν. Από αυτούς, περίπου 25 επαναπροσλαμβάνονται με μόνιμες θέσεις βάσει της νέας σύμβασης εργασίας της UAW.

Σε ανακοίνωσή της την Τετάρτη, η GM επιβεβαίωσε την είδηση που αναφέρθηκε. Η αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι θα αναπρογραμματίσει την κυκλοφορία της μονάδας Electric Drive Unit στο τέταρτο τρίμηνο του 2024, προκειμένου να ευθυγραμμιστεί καλύτερα με το προγραμματισμένο χρονοδιάγραμμα παραγωγής της Orion Assembly.

Η εταιρεία General Motors (GM) ανακοίνωσε μια επένδυση ύψους 760 εκατομμυρίων δολαρίων για την προετοιμασία ενός εργοστασίου στις ΗΠΑ, προκειμένου να κατασκευάσει ηλεκτρικές μονάδες κίνησης.

Διαβάστε επίσης: General Electric: Διερευνά ισχυρισμούς σχετικά με κυβερνοεπίθεση και διαρροή δεδομένων

Η παραγωγή ηλεκτρικών φορτηγών, όπως τα Chevy Silverado RST και GMC Sierra Denali, αναμένεται να καθυστερήσει έως το τέλος του 2025. Η GM σχεδιάζει να μετατρέψει το εργοστάσιο Orion στο Μίσιγκαν για την παραγωγή ηλεκτρικών φορτηγών EV μέχρι το τέλος του 2025. Παρά τις προσπάθειες άλλων εταιρειών, όπως η Volvo και η Hyundai, στις ΗΠΑ, η GM παραμένει πίσω. Η Hyundai (καθώς και η Kia) έχουν ξεπεράσει τη GM σε πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων, με τη Tesla να κατέχει την πρώτη θέση. Η καθυστέρηση αυτή είναι πολύ σημαντική για τη GM, ενώ άλλες εταιρείες, όπως η Tesla και η Rivian, συνεχίζουν να παράγουν ηλεκτρικά φορτηγά.

Πηγή: electrek.co