Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορούν κάποιες αναφορές στα ξένα μέσα ενημέρωσης (αρχικά στο Bloomberg) ότι ο δισεκατομμυριούχος Elon Musk θέλει να δημιουργήσει το δικό του πανεπιστήμιο στο Ώστιν του Τέξας.

Αλλά προτεραιότητα έχει ένα σχολείο για μικρότερους μαθητές.

Ο Musk δώρισε περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια σε μια νέα φιλανθρωπική οργάνωση που σχεδιάζει να ιδρύσει ένα σχολείο για παιδιά δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου, σύμφωνα με το Bloomberg. Το πρόγραμμα θα “εστιάζει στη διδασκαλία σε θέματα STEM” (που σχετίζονται με την επιστήμη, την τεχνολογία, τη μηχανική και τα μαθηματικά). Θα ξεκινήσει με την εγγραφή περίπου 50 μαθητών.

Δείτε επίσης: Ο Elon Musk επαναφέρει τον Alex Jones στο X

Η φιλανθρωπική οργάνωση, που ονομάζεται The Foundation, “σκοπεύει τελικά να επεκτείνει τις δραστηριότητές της για να δημιουργήσει ένα πανεπιστήμιο αφιερωμένο στην εκπαίδευση στα υψηλότερα επίπεδα“, σύμφωνα με το έγγραφο. Το πανεπιστήμιο θα υποβάλει αίτηση για διαπίστευση στο Southern Association of Colleges and Schools Commission on Colleges.

Επίσης, λέγεται ότι τα μαθήματα θα προσφέρονται δωρεάν, αλλά θα παρέχει υποτροφίες σε περίπτωση που εφαρμοστούν δίδακτρα.

Ο Elon Musk είχε εκφράσει στο παρελθόν το ενδιαφέρον του για τη δημιουργία ενός σχολείου. Μάλιστα, δημιούργησε όντως ένα μικρό ιδιωτικό σχολείο, το Ad Astra, για τα παιδιά του και τα παιδιά των εργαζομένων της εταιρείας το 2014. Ο δισεκατομμυριούχος είπε το 2015 ότι το Ad Astra δεν έχει βαθμούς και επικεντρώνεται στις “ικανότητες”.

Δείτε επίσης: Elon Musk για Bob Iger: Θα έπρεπε να απολυθεί από τη Disney

Πιο πρόσφατα, ο Elon Musk εξέφρασε ενδιαφέρον για την ίδρυση ενός σχολείου

τύπου Montessori στο Snailbrook – μια δική του πόλη στο Bastrop του Τέξας.

Ο Musk σχολίασε, επίσης, στο X ότι η κατάσταση της εκπαίδευσης στις ΗΠΑ δεν είναι καλή: “Η SpaceX και η Tesla έχουν παρατηρήσει μια σημαντική υποβάθμιση στις ικανότητες των αποφοίτων κολεγίων των ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια“.

Δείτε επίσης: Ζευγάρια DINK: Τι είναι η νέα τάση και γιατί διαφωνεί ο Elon Musk;

Elon Musk: Θέλει να δημιουργήσει το δικό του πανεπιστήμιο;

Η δημιουργία ενός σχολείου και πανεπιστημίου πάνω σε θέματα STEM θα μπορούσε να προσφέρει πολλά οφέλη για τους μαθητές και τους φοιτητές. Ένα από τα κύρια οφέλη είναι η ανάπτυξη κριτικής σκέψης και προβληματισμού. Οι μαθητές και οι φοιτητές που ασχολούνται με τα STEM θέματα μαθαίνουν να αναλύουν προβλήματα, να αναγνωρίζουν προκλήσεις και να αναζητούν δημιουργικές λύσεις. Αυτό τους βοηθάει να αναπτύξουν την ικανότητα να σκέφτονται ανεξάρτητα και να είναι προετοιμασμένοι για τις προκλήσεις της σύγχρονης κοινωνίας.

Ένα άλλο όφελος της μάθησης STEM θεμάτων είναι η ανάπτυξη των δεξιοτήτων της συνεργασίας και της ομαδικότητας. Αυτό τους επιτρέπει να αναπτύξουν την ικανότητα να εργάζονται σε ομάδα και να επιτυγχάνουν κοινούς στόχους, δεξιότητες που είναι απαραίτητες στην επαγγελματική τους ζωή.

Επιπλέον, η μάθηση STEM θεμάτων προάγει την ανάπτυξη της τεχνολογικής και επιστημονικής γνώσης. Οι μαθητές και οι φοιτητές που ασχολούνται με τα STEM θέματα αποκτούν βαθιά κατανόηση των επιστημονικών αρχών και της τεχνολογικής εξέλιξης.

Πηγή: www.businessinsider.com