Η Apple συλλέγει δεδομένα AR (επαυξημένης πραγματικότητας) για να βελτιώσει την ακρίβεια της τοποθεσίας στο Maps.

Aναφέρει ότι επιδιώκει να βελτιώσει την ταχύτητα και την ακρίβεια των λειτουργιών επαυξημένης πραγματικότητας στην εφαρμογή Maps.
Κατά τη χρήση λειτουργιών επαυξημένης πραγματικότητας στο Maps, όπως η πεζοπορία ή η επιλογή βέλτιστης τοποθεσίας, η Apple συλλέγει πληροφορίες για “feature points” που αναπαριστούν το σχήμα και την εμφάνιση σταθερών αντικειμένων, όπως τα κτίρια. Τα δεδομένα δεν περιλαμβάνουν φωτογραφίες ή εικόνες, και τα σημεία χαρακτηριστικών που συλλέγονται δεν είναι αναγνώσιμα από ανθρώπους.

Δείτε επίσης: Google Maps: Ενισχύει την προστασία της ιδιωτικότητας

Σύμφωνα με την Apple, οι Χάρτες χρησιμοποιούν μηχανική μάθηση στη συσκευή για να συγκρίνουν τα χαρακτηριστικά σημεία με τα αναφορικά δεδομένα του Apple Maps που αποστέλλονται στο iPhone. Η κάμερα ανιχνεύει κινούμενα αντικείμενα, όπως ανθρώπους και οχήματα, με την Apple να συλλέγει μόνο τα χαρακτηριστικά σημεία των ακίνητων αντικειμένων. Η σύγκριση αυτών των “feature points” με τα δεδομένα αναφοράς της Apple, επιτρέπει στο Maps να εντοπίζει με ακρίβεια την τοποθεσία

του χρήστη και να παρέχει λεπτομερείς οδηγίες πεζοπορίας με χρήση επαυξημένης πραγματικότητας.

Η συλλογή δεδομένων της Apple είναι κρυπτογραφημένη. Αν ωστόσο επιθυμείτε να την αποτρέψετε, μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη χρήση δεδομένων AR. Για να το πραγματοποιήσετε, ανοίξτε την εφαρμογή “Ρυθμίσεις” και μεταβείτε στην ενότητα “Απόρρητο και Ασφάλεια”. Στη συνέχεια, επιλέξτε την επιλογή “Analytics και Βελτιώσεις” και προχωρήστε στην απενεργοποίηση της επιλογής “Βελτίωση Ακρίβειας Τοποθεσίας AR”.

Πηγή: macrumors.com