Τα νέα chips Core Ultra υπολογιστών της Intel θα διευκολύνουν τους χρήστες να χρησιμοποιούν εργασίες τεχνητής νοημοσύνης.

Αυτή την ανακοίνωση έκανε η Intel μέσω ενός δελτίου τύπου που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη, πριν από μια εκδήλωση που επικεντρώνεται στην τεχνητή νοημοσύνη.

Διαβάστε επίσης: Η Qualcomm θα προμηθεύει την Apple με 5G chips έως το 2026!

“Είτε εργάζεστε, μαθαίνετε, κάνετε streaming, παίζετε ή δημιουργείτε εν κινήσει, οι άνθρωποι αναζητούν ακόμη περισσότερη απόδοση και αυξημένη διάρκεια μπαταρίας στους υπολογιστές τους, εκμεταλλευόμενοι πλήρως τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης που ενσωματώνονται όλο και περισσότερο στα λειτουργικά συστήματα και τις εφαρμογές”. αναφέρει η Intel. “Το AI PC αντιπροσωπεύει μια νέα γενιά προσωπικών υπολογιστών που ικανοποιεί αυτή τη ζήτηση”.
Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι νέοι επεξεργαστές Core Ultra θα ενσωματωθούν σε περισσότερους από 230 υπολογιστές τεχνητής νοημοσύνης σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των HP Inc. και Dell Technologies Inc.

Το Core Ultra, που βασίζεται στην τεχνολογία των επεξεργαστών Intel 4, αντιπροσωπεύει τη μεγαλύτερη αλλαγή στην αρχιτεκτονική της εταιρείας τα τελευταία 40 χρόνια και διαθέτει προηγμένη τεχνολογία συσκευασίας. Η Intel αναφέρει ότι οι νέοι πυρήνες Efficient (E-cores), καθώς και οι χαμηλής κατανάλωσης πυρήνες Efficient (LP E-cores), προσφέρουν απόδοση που είναι έως και 11% ανώτερη από τους ανταγωνιστές.

Η Intel ανακοίνωσε επίσης τα νέα chips Xeon πέμπτης γενιάς, λέγοντας ότι αυτοί προσφέρουν στους πελάτες «περισσότερη υπολογιστική και ταχύτερη μνήμη με την ίδια ισχύ με την προηγούμενη γενιά».

Δείτε περισσότερα: Η Κίνα απαγορεύει Micron chips σε βασικές υποδομές

Η εταιρεία θεωρεί αυτά τα chips ως κρίσιμα για την επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης. Οι επεξεργαστές παρέχουν απόδοση που είναι έως και 42% υψηλότερη και καθυστέρηση λιγότερη από 100 χιλιοστά του δευτερολέπτου σε μοντέλα μεγάλων γλωσσών με λιγότερο από 20 δισεκατομμύρια παραμέτρους, σύμφωνα με δήλωση της Intel.

Πηγή: marketwatch.com