Οι χρήστες του Dropbox που αξιοποιούν εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης (AI), πρέπει να γνωρίζουν ότι ορισμένα από τα έγγραφα και τα αρχεία τους ενδέχεται να έχουν κοινοποιηθεί στην OpenAI.

Αυτή η κοινοποίηση γίνεται λόγω της συνεργασίας μεταξύ Dropbox και OpenAI. Η Drοpbox δεν έχει δικό της chatbot, επομένως για να παρέχει τέτοιες υπηρεσίες, όπως περίληψη ή απάντηση σε ερωτήσεις σχετικά με αρχεία, πρέπει να στείλει κάποιες πληροφορίες στο chatbot της OpenAI και στη συνέχεια να στείλει την απάντηση του chatbot σε εσάς.

Τα έγγραφα των χρηστών Dropbox περνούν και αποθηκεύονται στους διακομιστές της OpenAI για έως και 30 ημέρες. Το “third-party AI” toggle είναι ενεργοποιημένο από προεπιλογή στις ρυθμίσεις λογαριασμού, σύμφωνα με τις Συχνές ερωτήσεις του Drοpbox. Επομένως, πρέπει να την απενεργοποιήσετε αυτή την επιλογή, εάν δεν θέλετε τα αρχεία σας να μεταφέρονται στην OpenAI όταν χρησιμοποιείτε τις λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης.

Δείτε επίσης: Πώς να κάνετε backup Windows 10 αρχείων/φακέλων στο Dropbox;

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Dropbox, Drew Houston, διευκρινίζει ότι αυτή η κοινοποίηση δεδομένων γίνεται μόνο όταν οι χρήστες ασχολούνται ενεργά με τις λειτουργίες AI.

Οι υπηρεσίες τεχνητής νοημοσύνης τρίτων χρησιμοποιούνται μόνο όταν οι πελάτες χρησιμοποιούν ενεργά Dropbox AI features, τα οποία φέρουν σαφή σχετική ετικέτα“, έγραψε, δείχνοντας ένα screenshot.

Η είδηση ​​έρχεται σε μια περίοδο όπου υπάρχουν έντονες ανησυχίες σχετικά με το απόρρητο των χρηστών κατά τη χρήση AI εργαλείων, όπως το ChatGPT της OpenAI, το Bard της Google και το Claude της Anthropic.

Δείτε επίσης: Πώς να μεταφέρετε δεδομένα από το Dropbox στο Google Drive;

Η κοινή χρήση δεδομένων του Drοpbox ισχύει μόνο για χρήστες που θέλουν τις δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης του Dropbox, οι οποίες είναι διαθέσιμες μέσω προγραμμάτων επί πληρωμή ή μέσω του προγράμματος Early Access

.

Ωστόσο, ακόμα κι αν έχετε εξαιρεθεί, τυχόν αρχεία που μοιράζεστε με άλλο άτομο που χρησιμοποιεί το Dropbox AI, θα μπορούσαν να αποσταλούν σε διακομιστές της OpenAI.

Η Dropbox εξηγεί ότι τα δεδομένα πελατών που αποστέλλονται στην OpenAI “δεν χρησιμοποιούνται ποτέ για την εκπαίδευση των εσωτερικών τους μοντέλων” (ή τουλάχιστον χωρίς τη συγκατάθεση της εταιρείας).

Δείτε επίσης: Πώς να μεταφέρετε φωτογραφίες και βίντεο του Facebook στο Dropbox;

Αν δεν θέλετε να στέλνονται τα αρχεία σας στην OpenAI, δείτε πώς μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη χρήση third-party AI στις ρυθμίσεις του Dropbox:

  • Συνδεθείτε στο Dropbox.
  • Κάντε κλικ στο εικονίδιο του λογαριασμού σας στην επάνω δεξιά γωνία.
  • Κάντε κλικ στις Ρυθμίσεις.
  • Επιλέξτε την καρτέλα Third-Party AI.
  • Ενεργοποιήστε το διακόπτη στο “off“.

Προστασία απορρήτου

Η προστασία της ιδιωτικότητας των χρηστών αποτελεί κεντρικό μέρος της φιλοσοφίας της Dropbox. Η εταιρεία λαμβάνει σταθερά μέτρα για την εξασφάλιση της ασφάλειας των προσωπικών και επαγγελματικών δεδομένων των χρηστών της. Επιπλέον, η Dropbox διασφαλίζει ότι οι τρίτοι πάροχοι AI, όπως η OpenAI, δεν χρησιμοποιούν τα δεδομένα των χρηστών για την εκπαίδευση των εσωτερικών τους μοντέλων, εκτός εάν έχει παρασχεθεί συγκατάθεση. Η Dropbox παραμένει δεσμευμένη στην προστασία των προσωπικών σας δεδομένων και στην παροχή ελέγχου επάνω στην πληροφορία που μοιράζεστε.

Πηγή: www.cnbc.com