Από χθες, χρήστες συσκευών δικτύωσης Ubiquiti, από δρομολογητές μέχρι κάμερες ασφαλείας, έχουν αναφέρει ότι βλέπουν τις συσκευές και τις ειδοποιήσεις άλλων ανθρώπων μέσω των υπηρεσιών του UniFi cloud της εταιρείας.

Δείτε επίσης: Ο πρώην dev της Ubiquiti παρίστανε τον χάκερ και εκβίαζε τον εργοδότη του

Η Ubiquiti είναι ένας δημοφιλής κατασκευαστής δικτυακών συσκευών που προσφέρει μια πλατφόρμα UniFi βασισμένη στο cloud, όπου οι διαχειριστές μπορούν να διαχειριστούν όλες τις συσκευές τους από ένα μόνο cloud portal.

Η πρώτη αναφορά αυτών των προβλημάτων έγινε χθες, όταν ένας πελάτης της Ubiquiti έλαβε καταλάθος ειδοποίηση μέσω του UniFi Protect από την κάμερα ασφαλείας κάποιου άλλου.

Ζητώ συμβουλή σε μια περίεργη κατάσταση που αντιμετωπίσαμε με το UniFi Protect. Πρόσφατα, η σύζυγός μου ειδοποιήθηκε από το UniFi Protect, η οποία περιείχε μια εικόνα από μια κάμερα ασφαλείας“, δηλώνει ένα Reddit post. “Ωστόσο, αυτή η κάμερα δεν ανήκει σε εμάς.

Για να γίνουν τα πράγματα χειρότερα, ένας άλλος πελάτης της Ubiquiti αναφέρει ότι όταν συνδέθηκε στον ιστότοπο του UniFi Site Manager για να διαχειριστεί τις συσκευές του, είδε 88 συσκευές από τον λογαριασμό ενός άλλου πελάτη.

Μια παρόμοια εμπειρία συνέβη και σε άλλους χρήστες του Reddit, οι οποίοι αναφέρουν ότι συνδέθηκαν και είχαν πρόσβαση στο UDM Pro κάποιου άλλου και μπόρεσαν να διαχειριστούν τη συσκευή και να δημιουργήσουν επιπλέον ασύρματα δίκτυα.

Δείτε ακόμα: Hackers παραβιάζουν δίκτυα χρησιμοποιώντας δεδομένα σε εταιρικά routers

Και στις δύο περιπτώσεις, αφού ανανεώθηκε η ιστοσελίδα του πύλης, εμφανίστηκαν οι συσκευές που συνήθως συσχετίζονται με τους λογαριασμούς τους. Η Ubiquiti αναφέρει ότι θα εκδώσει μια ανακοίνωση μετά την ολοκλήρωση της αναθεώρησης. Οι υπάλληλοι ήδη ξεκίνησαν να συλλέγουν πληροφορίες από το Reddit και τα φόρουμ της εταιρείας, επικοινωνώντας με τους πελάτες που επηρεάστηκαν για να μάθουν περισσότερα για το τι συνέβη.

Ένα σχόλιο από έναν εκπρόσωπο της Ubiquiti στο Reddit αναφέρει: “Αυτή δεν είναι η αναμενόμενη συμπεριφορά. Έχουμε επικοινωνήσει μέσω της συνομιλίας του Reddit για να συγκεντρώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες και οι υπεύθυνοι μας θα το εξετάσουν αμέσως.”

Ορισμένοι πελάτες είναι επιφυλακτικοί σχετικά με το αν αυτό συμβαίνει πραγματικά, υποστηρίζοντας ότι η Ubiquiti θα έπρεπε να δώσει χρόνο για να διερευνηθεί το θέμα.

Ωστόσο, άλλοι πελάτες εκνευρίζονται διότι η Ubiquiti δεν παρουσιάζει κάποια δημόσια δήλωση ή την αναφέρει ως πιθανό πρόβλημα στη σελίδα κατάστασης δικτύου της εταιρείας, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι χρήστες

αναφέρουν ότι μπορούν να τροποποιήσουν τις δικτυακές ρυθμίσεις των άλλων.

Τα UniFi routers προσφέρουν μια πληθώρα βασικών λειτουργιών που βοηθούν στη διαχείριση και τον έλεγχο του δικτύου σας. Μια από τις βασικές λειτουργίες τους είναι η δυνατότητα παροχής ασφαλούς και αξιόπιστης σύνδεσης στο διαδίκτυο για τους χρήστες σας. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να απολαμβάνουν υψηλές ταχύτητες και σταθερή σύνδεση, ενώ παράλληλα προστατεύονται από απειλές και κακόβουλο λογισμικό.

Δείτε επίσης: KV-botnet: Παραβιάζει δρομολογητές SOHO και συσκευές VPN

Ένα άλλο σημαντικό χαρακτηριστικό των UniFi routers είναι η δυνατότητα διαχείρισης της κυκλοφορίας των δεδομένων στο δίκτυο σας. Μπορείτε να ορίσετε προτεραιότητες σε συγκεκριμένες εφαρμογές ή συσκευές, επιτρέποντάς τους να έχουν προτεραιότητα στη χρήση της δικτυακής ζώνης. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο όταν έχετε πολλές συσκευές που χρησιμοποιούν το δίκτυο ταυτόχρονα και θέλετε να διασφαλίσετε ότι ορισμένες εφαρμογές ή συσκευές έχουν προτεραιότητα στην πρόσβαση στο δίκτυο.

Επιπλέον, τα UniFi routers παρέχουν επίσης προηγμένες λειτουργίες ασφαλείας. Μπορείτε να δημιουργήσετε προσαρμοσμένους κανόνες ασφαλείας για το δίκτυό σας, περιορίζοντας την πρόσβαση σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες ή εφαρμογές. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην προστασία των χρηστών σας από κακόβουλο λογισμικό ή απειλές στο διαδίκτυο. Επιπλέον, μπορείτε να δημιουργήσετε ειδοποιήσεις ασφαλείας για να ειδοποιείστε αν υπάρχουν προσπάθειες παραβίασης της ασφάλειας του δικτύου σας.

Τέλος, τα UniFi routers παρέχουν επίσης δυνατότητες διαχείρισης και ελέγχου του δικτύου σας μέσω μιας ευέλικτης και ευαίσθητης διεπαφής. Μπορείτε να παρακολουθείτε την κίνηση του δικτύου σας, να διαχειρίζεστε τις συνδέσεις και να παραμετροποιείτε τις ρυθμίσεις του δρομολογητή σας. Αυτό σας δίνει πλήρη έλεγχο και ευελιξία για να προσαρμόσετε το δίκτυό σας στις ανάγκες σας και να επιτύχετε την καλύτερη απόδοση και ασφάλεια.

Πηγή: bleepingcomputer