Αν και τα τηλέφωνα Google Pixel λειτουργούν με το Android OS, εμφανίζουν μια κάπως διαφορετική προσέγγιση από άλλα smartphones.

Η Google διατηρεί αυτήν τη διαφορά εφαρμόζοντας μια μοναδική στρατηγική που προσφέρει λειτουργίες όπως η απόρριψη τριμηνιαίων πτώσεων λειτουργιών των Pixel και η παροχή μηνιαίων ενημερώσεων ασφαλείας και ορόσημων, πριν από οποιοδήποτε άλλο OEM.

Διαβάστε περισσότερα: Google Pixel 8: Μόλις έλαβε την πρώτη του ενημέρωση

Σύμφωνα με μια νέα έκθεση, η εταιρεία εργάζεται πάνω σε ένα άλλο τέτοιο χαρακτηριστικό για να αυξήσει αυτό το “κενό”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Google σχεδιάζει να ενσωματώσει την ισχύ του μοντέλου Gemini AI σε έναν νέο βοηθό τεχνητής νοημοσύνης με το όνομα Pixie, που θα είναι αποκλειστικά διαθέσιμος για τις συσκευές Pixel. Αυτός ο νέος βοηθός λέγεται ότι θα διαφέρει από τον τρέχοντα Βοηθό Google που βρίσκουμε σε σχεδόν όλες τις συσκευές που χρησιμοποιούν Android.
Το «Pixie» θα χρησιμοποιήσει το Gmail, τους Χάρτες και άλλα «δεδομένα από προϊόντα Google» στο τηλέφωνο, προσφέροντας μια πιο μοναδική εμπειρία αναπτύσσοντας “μια πιο εξατομικευμένη έκδοση του Google Assistant”.

Οι πληροφορίες έρχονται λίγες μέρες αφότου η Google ανακοίνωσε ότι ενσωματώνει τη δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης μέσω του Gemini Nano στο Pixel 8 Pro. Το μοντέλο θα φέρει μια λειτουργία

περίληψης στην εφαρμογή Εγγραφή και Έξυπνη απάντηση στο Gboard.
Το Pixie μπορεί να κάνει το ντεμπούτο του στη σειρά Pixel 9
Αναφέρεται επίσης ότι το Pixie μπορεί να κάνει το ντεμπούτο του με τα Pixel 9 και 9 Pro και μπορεί να είναι σε θέση να αναλάβει εργασίες που δεν μπορεί ο Βοηθός Google. Αυτή η αποκλειστικότητα Pixel μπορεί να είναι μια ώθηση στους καταναλωτές να υιοθετήσουν ένα Pixel έναντι μιας ανταγωνιστικής επωνυμίας που τρέχει Android.

Δείτε ακόμη: Google Pixel: Η ανίχνευση ατυχημάτων επεκτείνεται σε πέντε νέες χώρες

Η Google ήδη ενσωματώνει επεξεργαστές Tensor στα smartphone της, οι οποίοι έχουν ειδικό σχεδιασμό για να εκτελούν εργασίες τεχνητής νοημοσύνης και μοντέλα μηχανικής εκμάθησης στη συσκευή. Σύμφωνα με την έκθεση, η Google επιδιώκει επίσης να φέρει αυτές τις λειτουργίες της τεχνητής νοημοσύνης σε “τηλέφωνα και συσκευές χαμηλότερης τεχνολογίας, όπως το ρολόι της”.

Πηγή: indiatimes.com