Την Παρασκευή ανακοινώθηκαν τα τριμηνιαία κέρδη του εστιατορίου, Olive Garden, τα οποία ξεπέρασαν τις προσδοκίες.

Κέρδη ανά μετοχή: 1,84 δολάρια προσαρμοσμένα έναντι 1,74 δολαρίων που αναμενόταν.

Έσοδα: 2,73 δισεκατομμύρια δολάρια έναντι των αναμενόμενων 2,74 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 9,7% σε σχέση με την περσινή περίοδο, κάτι που η εταιρεία αποδίδει στην προσθήκη των τοποθεσιών του Ruth’s Chris Steak House και στην αύξηση των πωλήσεων του εστιατορίου κατά 2,8%.

Οι πωλήσεις του ίδιου εστιατορίου στο Olive Garden αυξήθηκαν κατά 4,1%, ενώ το LongHorn Steakhouse σημείωσε αύξηση 4,9% για το τρίμηνο.

Οι μετοχές του Darden εμφάνισαν μια πτώση ανώτερη του 1% κατά τις προκαταρκτικές συναλλαγές την Παρασκευή.

Η Darden ολοκλήρωσε την εξαγορά του Ruth’s Hospitality Group, της εταιρείας που κατέχει την αλυσίδα εστιατορίων Ruth’s Chris Steak House, τον Ιούνιο. Οι πωλήσεις σε αυτό το κατάστημα δεν θα συμπεριληφθούν μέχρις ότου ο Darden αποκτήσει την ιδιοκτησία και αναλάβει τη λειτουργία

του εστιατορίου για ένα διάστημα 16 μηνών.

Συνεχίζουμε να αυξάνουμε το κερδοφόρο μερίδιο αγοράς μας και αυτό το τρίμηνο, ξεπέρασαν τις πωλήσεις και την επισκεψιμότητα στα ίδια εστιατόρια του κλάδου μας. Αυτά τα λόγια προέρχονται από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Rick Cardenas.
Ο όμιλος εστιατορίων ενημέρωσε επίσης για τις προοπτικές του για το έτος 2024, προβλέποντας προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή από 8,75 έως 8,90 δολάρια.

Aυτό αντιπροσωπεύει αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη εκτίμηση της εταιρείας, η οποία ήταν από 8,55 έως 8,85 δολάρια, αφού αποκλείσουμε τις συναλλαγές και το κόστος ολοκλήρωσης της εξαγοράς της Routh. Επιπλέον, ο ιδιοκτήτης του LongHorn Steakhouse προβλέπει πωλήσεις 11,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Πηγή: cnbc.com