Ο Firefox για Android ανακοίνωσε την υποστήριξη για νέες επεκτάσεις. Αυτό είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα έναντι του Chrome, επειδή εάν χρησιμοποιείτε το Chrome σε Android, θα ξέρετε ότι δεν υποστηρίζει ακόμα επεκτάσεις.

Η τελευταία ανακοίνωση της Mozilla σημειώνει την υποστήριξη για επεκτάσεις στον Firefox για συσκευές Android. Όλες οι υποστηριζόμενες επεκτάσεις μπορούν να βρεθούν στη σελίδα πρόσθετων του προγράμματος περιήγησης Firefox.

Δείτε επίσης: YouTube: Καθυστέρηση σε Χρήστες Firefox – Πρόκειται για Στρατηγική κατά των AdBlockers;

Αυτή η κίνηση της Mozilla είναι σημαντική, καθώς οι επεκτάσεις βελτιώνουν τη συνολική εμπειρία περιήγησης. Οι επεκτάσεις σε browsers για κινητά επιτρέπουν στους χρήστες να προσαρμόσουν την εμπειρία περιήγησής τους. Υπάρχουν διάφορες χρήσιμες επεκτάσεις, όπως privacy shields που μπλοκάρουν τους trackers, άλλες που ενισχύουν την παραγωγικότητα, άλλες που αποκλείουν διαφημίσεις από βίντεο ή ξεκλειδώνουν νέους τρόπους εξερεύνησης στον ιστό.

Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν από μια ποικιλία επεκτάσεων που προσφέρονται από την κοινότητα του Firefox, συμπεριλαμβανομένων εργαλείων για την αποκλειστική περιήγηση, την ασφάλεια, την προστασία της ιδιωτικότητας και πολλά άλλα.

Δείτε επίσης: Firefox Review Checker: Το feature που θα ελέγχει για ψεύτικες κριτικές προϊόντων

Οι επεκτάσεις παρέχουν επίσης τη δυνατότητα προσθήκης νέων λειτουργιών, όπως ενσωμάτωση με άλλες εφαρμογές, αυτοματοποίηση καθηκόντων και προσαρμογή των ρυθμίσεων

του Firefox για Android.

Ο Firefox browser για Android υποστήριζε και προηγουμένως επεκτάσεις, μέχρι την αναθεώρηση της εφαρμογής το 2020. Όμως, τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους, η Mozilla ανακοίνωσε την επανεισαγωγή του οικοσυστήματος επεκτάσεων στον Firefox για Android. Μετά από αυτό, η εταιρεία άρχισε να δοκιμάζει και να περιλαμβάνει εκατοντάδες επεκτάσεις για τον Firefox για χρήστες Android. Και τώρα, η δυνατότητα είναι διαθέσιμη για όλους.

Δείτε επίσης: Mozilla: Διορθώνει zero-day που επηρεάζει Firefox και Thunderbird

Ο Firefox browser για Android κάνει διάφορες κινήσεις για να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης και να προσελκύσει περισσότερους χρήστες. Σύμφωνα με μια πρόσφατη έκθεση της Statcounter, ο Firefox βρίσκεται πολύ πίσω από τον Chrome. Συγκεκριμένα, ο Chrome υπερισχύει, έχοντας το 64,23% του μεριδίου αγοράς σε προγράμματα περιήγησης για κινητά παγκοσμίως. Τα κορυφαία προγράμματα περιήγησης για κινητά είναι τα Safari (25,24%), Samsung Internet (4,55%), Opera και UC Browser. Εν τω μεταξύ, ο Firefox βρίσκεται στην έβδομη θέση με μόλις 0,5% μερίδιο αγοράς.

Πηγή: www.androidheadlines.com