Στις μέρες μας, τα smartphones (iPhone και Android) χρησιμοποιούνται σχεδόν για όλες τις δουλειές μας: για εργασία, για επικοινωνία, για ψυχαγωγία, για λήψη φωτογραφιών και βίντεο και πολλά άλλα. Μάλιστα, οι κατασκευαστές τηλεφώνων έχουν δώσει ιδιαίτερη έμφαση στα συστήματα κάμερας των smartphones με αποτέλεσμα να αντικαθιστούν τις φωτογραφικές μηχανές.

Οι προγραμματιστές λογισμικού της Apple και του Android εκμεταλλεύονται επίσης την υπολογιστική ισχύ των σημερινών ισχυρών smartphone για να εισάγουν νέες, πιο ισχυρές λειτουργίες επεξεργασίας εικόνων, που κάποτε ήταν διαθέσιμες μόνο για υπολογιστές.

Δείτε επίσης: Stolen Device Protection: Νέα λειτουργία ασφαλείας για iPhones

Το 2016, η Apple παρουσίασε τη λειτουργία Portrait με το iPhone 7 Plus. Αυτό επέτρεψε στους χρήστες να δημιουργήσουν ένα εφέ γνωστό ως bokeh. Αυτό το εφέ μιμείται τη χρήση μικρού βάθους πεδίου σε μια κάμερα SLR. Ουσιαστικά, θολώνει το φόντο μιας φωτογραφίας και επιτρέπει στο βασικό αντικείμενο της φωτογραφίας να φαίνεται πιο καθαρά. Μέχρι πρόσφατα, αυτό το εφέ ήταν διαθέσιμο μόνο για φωτογραφίες που τραβήχτηκαν σε Portrait mode του iPhone. Ωστόσο, εάν έχετε ένα από τα νέα μοντέλα, iPhone 15, 15 Plus, 15 Pro ή 15 Pro Max, μπορείτε να προσθέσετε το εφέ Θολώματος Πορτραίτου σε φωτογραφίες που τραβήχτηκαν ακόμα και σε κανονικό Photo mode.

Σε αυτόν τον οδηγό, θα δείτε πώς μπορείτε να θολώσετε το φόντο στις προηγούμενες γενιές iPhone και στη νέα σειρά iPhone 15.

Δείτε επίσης: iPhone: Ο Μύθος της ‘Απεριόριστης Μπαταρίας’

Θάμπωμα του φόντου σε portrait και photo mode

Τα περισσότερα πρόσφατα μοντέλα iPhone υποστηρίζουν τη λειτουργία και τα εφέ Portrait. Συμβουλευτείτε τον ιστότοπο της Apple για να σιγουρευτείτε αν και το δικό σας υποστηρίζει το Portrait mode. Εάν το τηλέφωνό

σας υποστηρίζει αυτήν τη λειτουργία, ο καλύτερος τρόπος για να αποκτήσετε πρόσβαση στις δυνατότητές της είναι να επιλέξετε το portrait mode πριν τραβήξετε τη φωτογραφία.

Αφού τραβήξετε ένα πορτρέτο, επιλέξτε το στην εφαρμογή Photos και κάντε κλικ στο “Edit“.

Μπορείτε να προσαρμόσετε το επίπεδο θαμπώματος στο φόντο. Οι χαμηλότεροι αριθμοί (στα αριστερά ή κάτω) θα αυξήσουν το θάμπωμα. Η λευκή κουκκίδα δείχνει πώς είναι η αρχική φωτογραφία.

Δείτε επίσης: Η Apple διορθώνει zero-day ευπάθειες σε παλιότερα iPhones

Εάν έχετε iPhone 13 ή μεταγενέστερο μοντέλο, μπορείτε να πατήσετε οπουδήποτε στη φωτογραφία για να ορίσετε ένα νέο σημείο εστίασης.

Εάν διαθέτετε κάποιο από τα νέα μοντέλα iPhone 15, μπορείτε να εφαρμόσετε το εφέ bokeh σε φωτογραφίες που τραβήχτηκαν σε κανονικό Photo mode, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν ένα άτομο, έναν σκύλο ή μια γάτα ως θέμα. Απλώς ανοίξτε τη φωτογραφία στην εφαρμογή Φωτογραφίες, κάντε κλικ στο “Edit” και επιλέξτε “Portrait“. Στη συνέχεια, θα έχετε την επιλογή να θολώσετε το φόντο ακολουθώντας τις παραπάνω οδηγίες.

Το θάμπωμα του φόντου δίνει ένα βάθος στην εικόνα και κάνει τη φωτογραφία πολύ πιο ενδιαφέρουσα. Ακολουθήστε τις παραπάνω οδηγίες για να επεξεργαστείτε τις εικόνες σας στο iPhone.

Πηγή: www.slashgear.com