Μια νέα τεχνολογία που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη (AI) και είναι σε θέση να ανιχνεύει όπλα μέσα από πλάνα από κάμερες ασφαλείας, διατίθεται τώρα δωρεάν σε σχολεία.

Η Iterate.ai, η εταιρεία πίσω από αυτή την τεχνολογία, την δημιούργησε αρχικά για έναν πελάτη που είχε πρόβλημα με ένοπλες ληστείες στα καταστήματά του. Ωστόσο, η εταιρεία συνειδητοποίησε σύντομα ότι αυτή η τεχνολογία θα μπορούσε να είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για τον εντοπισμό όπλων στα σχολεία, χρησιμοποιώντας τις κάμερες ασφαλείας που υπάρχουν ήδη.

Θα συνδεθεί με υπάρχουσες κάμερες, θα πάρει αυτά τα βίντεο από τις κάμερες και θα αναζητήσει όπλα, άτομα που φέρουν όπλα ή άτομα που φορούν γιλέκο προστασίας Kevlar“, δήλωσε ο Brian Sathianathan, ο συνιδρυτής και επικεφαλής τεχνολογίας στην Iterate.

Δείτε επίσης: Hacking Επίθεση ή Φάρσα Μαθητών σε σχολεία του Lee County;

Τώρα η εταιρεία έκανε την τεχνολογία open sourced, που σημαίνει ότι σχολεία, εκκλησίες, κοινοτικά κέντρα μπορούν να κατεβάσουν και να χρησιμοποιήσουν το AI δωρεάν.

Με τον καιρό συνειδητοποιήσαμε ότι υπάρχει πολύ περισσότερη ένοπλη βία στα σχολεία και τα σχολεία χρειάζονταν βοήθεια“, είπε ο Sathianathan.

Σύμφωνα με το National Center for Education Statistics, από το 2000 έως το 2021, 108 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 168 τραυματίστηκαν σοβαρά λόγω πυροβολισμών σε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Η Iterate.ai ελπίζει ότι η τεχνολογία της θα βοηθήσει την κοινότητα στην καταπολέμηση της βίας με όπλα. Επίσης, πιστεύει ότι όσο εξελίσσεται η τεχνητή νοημοσύνη και γίνεται πιο διαδεδομένη, τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα.

Δείτε επίσης: Σχολεία K-12: Βελτιώνουν την προστασία ενάντια στις κυβερνοεπιθέσεις αλλά είναι ακόμα ευάλωτα

Η τεχνολογία ανίχνευσης όπλων είναι διαθέσιμη, για όσους ενδιαφέρονται να την εφαρμόσουν.

Ενθαρρύνουμε όλους να συνεχίσουν να συνεισφέρουν σε αυτό και να κάνουν αλλαγές, να κάνουν προσθήκες“, είπε ο Sathianathan.

AI τεχνολογία που ανιχνεύει όπλα διατίθεται δωρεάν σε σχολεία

Άλλα μέτρα προστασίας από επιθέσεις με όπλα στα σχολεία

Ένα από τα κύρια μέτρα ασφαλείας που χρησιμοποιούνται για την προστασία των μαθητών στα σχολεία είναι η ενίσχυση της φυσικής ασφάλειας. Αυτό περιλαμβάνει την εγκατάσταση ανθεκτικών πορτών και παραθύρων, την τοποθέτηση καμερών ασφαλείας και την επιτήρηση των εισόδων και εξόδων του σχολείου.

Δείτε επίσης: Δημόσιο Σχολείο της Κομητείας Pulaski θύμα κυβερνοεπιθέσεων

Επιπλέον, οι σχολικές αρχές μπορούν να εφαρμόσουν προγράμματα εκπαίδευσης για τους μαθητές και το προσωπικό του σχολείου, προκειμένου να είναι ενήμεροι για τις διαδικασίες ασφαλείας και να μπορούν να αντιδράσουν αποτελεσματικά σε περίπτωση κινδύνου.

Επιπλέον, οι σχολικές αρχές μπορούν να συνεργαστούν με τις τοπικές αρχές επιβολής του νόμου για να διασφαλίσουν την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή του σχολείου και να προλαμβάνουν πιθανές απειλές.

Πηγή: www.news5cleveland.com