Το cumulative update KB5033375 που κυκλοφόρησε πριν από μερικές ημέρες προκαλεί προβλήματα συνδεσιμότητας Wi-Fi σε ορισμένες συσκευές που τρέχουν Windows 11.

Έχουν υπάρξει πολλές αναφορές χρηστών σχετικά με αυτό το θέμα στο Reddit, το X (πρώην Twitter) και την κοινοτική πλατφόρμα της Microsoft. Επίσης, πολλά πανεπιστήμια συνιστούν στους φοιτητές να απεγκαταστήσουν την ενημέρωση KB5033375 (και το προαιρετικό cumulative update preview KB50532288, εάν είναι εγκατεστημένο) για να αντιμετωπίσουν το ζήτημα.

Για παράδειγμα, μια αναφορά από το University of British Columbia λέει: “Αυτό το ζήτημα επηρεάζει τα εταιρικά ασύρματα δίκτυα (ubcsecure, ubcprivate, eduroam), αλλά δεν επηρεάζει τη χρήση ασύρματης σύνδεσης/διαδικτύου στο σπίτι“.

Με βάση τις αναφορές πελατών, αυτό το ζήτημα επηρεάζει τα εταιρικά ασύρματα δίκτυα με fast-transition/fast-roaming ενεργοποιημένο για τη διευκόλυνση της μετακίνησης συσκευών μεταξύ σημείων ασύρματης πρόσβασης.

Δείτε επίσης: Microsoft: Νέα λειτουργία Windows Protected Print Mode

Οι οικιακοί χρήστες που έχουν εγκαταστήσει την ενημέρωση KB5033375 ή το KB50532288 πιθανότατα δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα συνδεσιμότητας Wi-Fi ή τουλάχιστον δεν έχουν γίνει γνωστές δικές τους αναφορές.

Ο αντίκτυπος φαίνεται να περιορίζεται στα Windows 11, ειδικά σε εκείνα που λειτουργούν στην έκδοση 22H2 ή 23H2. Τα Windows 10 ευτυχώς δεν επηρεάζονται από το πρόβλημα.

Προσωρινή λύση για τα προβλήματα συνδεσιμότητας Wi-Fi

Ως προσωρινή λύση, προτείνεται η απεγκατάσταση της ενημέρωσης KB5033375 των Windows 11 και του σχετικού προαιρετικού preview update KB50532288 (που ενδέχεται να μην έχει εγκατασταθεί σε όλα τα επηρεαζόμενα συστήματα).

Για να απεγκαταστήσετε την ενημέρωση, κάντε τα εξής:

  • Ανοίξτε το μενού έναρξης των Windows, αναζητήστε “Windows Update” και μετά μεταβείτε στο Update history > Uninstall updates
  • Στη λίστα των εγκατεστημένων ενημερώσεων, επιλέξτε KB5033375 (ή KB50532288) και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Uninstall
    δίπλα του.
  • Μετά την απεγκατάσταση της ενημέρωσης, επανεκκινήστε τον υπολογιστή.
  • Χρησιμοποιήστε και το εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων “Show or Hide Updates” για να αποκρύψετε την ενημέρωση, ώστε το Windows Update να μην την εμφανίζει πλέον στη λίστα των διαθέσιμων ενημερώσεων.

Δείτε επίσης: Avira antivirus: Προκαλεί παγώματα στους υπολογιστές Windows

Λίγα λόγια για την ενημέρωση KB5033375

Η Microsoft εξέδωσε πρόσφατα την αναβάθμιση KB5033375 για τα Windows 11 (versions 23H2 και 22H2), με σκοπό τη διόρθωση ευπαθειών και τη βελτίωση του Copilot AI-assistant.

Με αυτή την ενημέρωση, η εταιρεία έφερε νέες δυνατότητες του Copilot assistant στα Windows, προσφέροντας υποστήριξη για πολλαπλές οθόνες.

Δείτε επίσης: Microsoft: Οι χρήστες των Windows 10 θα μπορούν να αγοράσουν ESU

Μια άλλη νέα λειτουργία που έφερε, είναι η υποστήριξη Alt+Tab για το Copilot. Όταν πατάτε Alt+Tab, εμφανίζεται το thumbnail preview του Copilot ανάμεσα στα άλλα thumbnail previews ανοιχτών παραθύρων. Έτσι, μπορείτε εύκολα να τα εναλλάσσεστε μεταξύ τους χρησιμοποιώντας το πλήκτρο Tab.

Η ενημέρωση διόρθωσε και πολλά άλλα θέματα, αλλά δυστυχώς θα πρέπει να την απεγκαταστήσετε προσωρινά, αν έχετε πρόβλημα με τη σύνδεση στο Wi-Fi.

Πηγή: www.bleepingcomputer.com