Για να αναβαθμίσετε τη μνήμη RAM στη συσκευή σας, πρέπει να ξεκινήσετε με τη γνώση της τρέχουσας χωρητικότητας της μνήμης και των προδιαγραφών του υπολογιστή σας.

Αφού επιλέξετε την κατάλληλη μνήμη RAM, θα πρέπει να προμηθευτείτε τη νέα μνήμη και να ετοιμαστείτε μερικά απαραίτητα εργαλεία. Πιθανότατα, θα χρειαστείτε ένα μικρό κατσαβίδι. Εάν έχετε αμφιβολίες ή αναζητάτε περαιτέρω πληροφορίες, μπορείτε να ανατρέξετε στο εγχειρίδιο χρήσης του υπολογιστή σας.

Διαβάστε ακόμη: YouTube TV: Αναβαθμίζεται ποιοτικά και χρηστικά

Πριν προχωρήσετε σε οποιεσδήποτε τροποποιήσεις, βεβαιωθείτε ότι ο υπολογιστής σας είναι απενεργοποιημένος και αποσυνδεδεμένος. Αναβαθμίζετε έναν φορητό υπολογιστή; Τότε πρέπει να αφαιρέσετε την μπαταρία πριν ξεκινήσετε. Όταν ανοίγετε τη θήκη του υπολογιστή σας, χρησιμοποιήστε το κατσαβίδι σας για να εντοπίσετε το τμήμα στη μητρική πλακέτα που περιέχει τη μνήμη RAM. Εάν χρειαστείτε βοήθεια, ανατρέξτε στο εγχειρίδιο χρήσης. Ορισμένοι φορητοί υπολογιστές διαθέτουν ειδικό πλαίσιο που μπορείτε να αφαιρέσετε για να αλλάξετε τις μονάδες RAM.

Προτού αγγίξετε οποιοδήποτε εσωτερικό εξάρτημα του υπολογιστή σας, είναι απαραίτητο να εξουδετερώσετε το στατικό ηλεκτρισμό που παράγετε. Τα εσωτερικά εξαρτήματα του υπολογιστή σας είναι εξαιρετικά ευαίσθητα στον ηλεκτρισμό – ένα γρήγορο και ακατάλληλο άγγιγμα με τα δάκτυλά σας μπορεί να προκαλέσει ζημιά.

Για να αντικαταστήσετε τις μονάδες RAM, θα πρέπει να αφαιρέσετε αυτές που βρίσκονται στον υπολογιστή σας. Πολλοί υπολογιστές χρησιμοποιούν κλιπ για να κρατήσουν τη μνήμη RAM στη θέση της. Σε περίπτωση που συμβαίνει αυτό, ανασηκώστε απαλά τα κλιπ, αφαιρέστε τις μονάδες RAM και στη συνέχεια αφήστε τις στην άκρη.

Στη συνέχεια, αφαιρέστε τη νέα μονάδα RAM από τη συσκευασία. Αποφύγετε να αγγίξετε τους μεταλλικούς ακροδέκτες ή τα κυκλώματα της μονάδας. Στοχεύστε τη μονάδα προς την υποδοχή του υπολογιστή σας. Πολλοί υπολογιστές έχουν μια εγκοπή που θα σας καθοδηγήσει στο σωστό τοποθετημένη της μονάδας. Πιέστε απαλά τη μονάδα ώστε να μπει στη θέση της. Αφού τοποθετήσετε τη μονάδα, κλείστε τα μεταλλικά μονωτικά κλιπς, τοποθετήστε ξανά το κάλυμμα του υπολογιστή και είστε έτοιμοι. Μην ξεχάσετε να αντικαταστήσετε την μπαταρία εάν εργάζεστε με φορητό υπολογιστή. Συνδέστε τον υπολογιστή, ενεργοποιήστε τον και ελέγξτε τη μονάδα RAM του συστήματός σας. Εάν οι ενημερωμένες πληροφορίες είναι σωστές, είστε έτοιμοι! Εάν όχι, μπορεί να απαιτηθεί επανεκκίνηση.

Δείτε περισσότερα: Sophos: Αναβαθμίζει την επιδιόρθωση του RCE μετά από επιθέσεις

Εάν συνεχίζετε να αντιμετωπίζετε προβλήματα, πρέπει να απενεργοποιήσετε τη συσκευή, να την αποσυνδέσετε, να την ανοίξετε και να ελέγξετε για να βεβαιωθείτε ότι η μονάδα έχει τοποθετηθεί σωστά.

Πηγή: howstuffworks.com