“Η Apple σφυρηλατεί νέα εποχή στην οδήγηση με την πρωτοποριακή συνεργασία CarPlay και Porsche, Aston Martin.”

Η επερχόμενη γενιά της διεπαφής CarPlay της Apple προβλήθηκε πρόσφατα σε πολυτελή αυτοκίνητα που κατασκευάζονται από τις εταιρείες Porsche και Aston Martin. Αν και ανακοινώθηκε πριν από περίπου ένα χρόνο στο WWDC της Apple το 2022, η νέα διεπαφή αναμένεται να κυκλοφορήσει τον επόμενο χρόνο σε επιλεγμένα μοντέλα από τις εν λόγω πολυτελείς αυτοκινητοβιομηχανίες. Η εξέλιξη αυτή παρακλάδευει από τις προηγούμενες εκδόσεις του CarPlay, καθώς πλέον συνδέεται με όλες τις οθόνες του οχήματος αντί για την κεντρική οθόνη infotainment.

Δείτε επίσης: Volkswagen: Αποφάσισε να αφαιρέσει την οθόνη αφής του αυτοκινήτου

Κάθε συνεργασία με κατασκευαστές φέρνει προσαρμογές και επιλογές σε όλες τις οθόνες, επιτρέποντας, για παράδειγμα, την προσομοίωση του στυλ μιας συγκεκριμένης μάρκας αυτοκινήτου μέσω των φόντων οθόνης και των διακοπτών. Οι χρήστες μπορούν να εξατομικεύσουν widgets και εφαρμογές στην οθόνη, αντανακλώντας το σχήμα και τις λειτουργίες των συσκευών της Apple. Επιπλέον, η οθόνη του CarPlay θα παρουσιάζει σημαντικά στοιχεία όπως η ταχύτητα του αυτοκινήτου, το επίπεδο καυσίμου και η θερμοκρασία στον πίνακα οργάνων.

Παρόλο που η Porsche και η Aston Martin είναι οι πρώτες πολυτελείς κατασκευαστές που ανακοινώνουν τις συνεργασίες τους με την Apple για τα συστήματα CarPlay, δεν υπάρχουν συγκεκριμένες λεπτομέρειες σχετικά με το πότε θα εισαχθεί το εργαλείο σε συγκεκριμένα μοντέλα της Porsche. Η Aston Martin, από την πλευρά της, ανακοίνωσε ότι τα πρώτα CarPlay displays θα είναι διαθέσιμα στα μοντέλα DB12 coupe και DB12 convertible το 2024, κατά τη διάρκεια της επίσημης πώλησης. Λαμβάνοντας υπόψη ότι η Porsche ανήκει στον Όμιλο VW, είναι πιθανό να δούμε στο μέλλον τις πιο πρόσφατες λειτουργίες του CarPlay να ενσωματώνονται και σε μοντέλα των VW και Audi

.

Δείτε ακόμα: Tesla: Υψηλότερο ποσοστό ατυχημάτων παρά την υποστήριξη Autopilot

Η συνεργασία μεταξύ της Apple και των κορυφαίων πολυτελών αυτοκινητοβιομηχανιών, όπως η Porsche και η Aston Martin, αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την εξέλιξη της ενσωμάτωσης τεχνολογικών και ψυχαγωγικών λειτουργιών στο εσωτερικό των οχημάτων. Η προοπτική να εξατομικεύει ο χρήστης όχι μόνο τα γνωστά widgets και εφαρμογές αλλά και την εμφάνιση των οθονών σύμφωνα με το στυλ της αγαπημένης του μάρκας αυτοκινήτου υπόσχεται να προσφέρει μια εντελώς νέα εμπειρία οδήγησης.

Ενώ οι λεπτομέρειες σχετικά με τον ακριβή χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της νέας έκδοσης CarPlay σε μοντέλα Porsche παραμένουν αδιευκρίνιστες, η Aston Martin αποκαλύπτει ότι τα πρώτα CarPlay displays θα είναι διαθέσιμα στα εντυπωσιακά DB12 coupe και DB12 convertible το 2024. Αυτή η τεχνολογική πρωτοπορία ανοίγει τον δρόμο για τον σχεδιασμό καινοτόμων λειτουργιών εντός του αυτοκινήτου, αναδεικνύοντας τη σημασία της τεχνολογίας στη βιωσιμότητα και την εξέλιξη της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Πηγή πληροφοριών: https://www.engadget.com