Το Google Chat έχει υποστεί μια σημαντική ανασχεδίαση στις Android συσκευές με σκοπό τη βελτίωση της εμπειρίας χρήστη.

Οι βασικές αλλαγές περιλαμβάνουν:

  • Μια νέα μπάρα στο κάτω μέρος με τέσσερα εικονίδια για το Home, τα Direct messages, τα Spaces και τα Mentions, καθώς και ένα κινούμενο κουμπί δράσης για τη δημιουργία νέων συνομιλιών.
  • Η ανανέωση περιλαμβάνει επίσης νέες επιλογές μενού, δημιουργώντας ένα ανανεωμένο περιβάλλον εφαρμογής.

Δείτε επίσης: Google: Διορθώνει zero-day ευπάθεια στον Chrome browser

Παρόλο που ορισμένοι χρήστες έχουν ήδη λάβει την ενημέρωση του Google Chat πρόωρα, η διάθεση της ανασχεδίασης είναι πιο αργή από ό,τι αναμενόταν, καθώς παίρνει περίπου τρεις εβδομάδες για τις αλλαγές να εμφανιστούν σε συσκευές Android.

Το ανασχεδιασμένο Google Chat παρουσιάστηκε αρχικά τον Νοέμβριο, αλλά χρειάστηκε κάποιος χρόνος για να εφαρμοστεί στα smartphones μας. Αναφέρεται ότι η αλλαγή έχει καταφθάσει σε μερικές από τις συσκευές τους, ενώ το τελευταίο update της εφαρμογής στο Google Play Store έγινε στις 5 Δεκεμβρίου.

Δείτε επίσης: Beeper: Η προσπάθεια να διατηρήσει το iMessage σε Android γίνεται όλο και πιο περίπλοκη

Αυτοί που έχουν πρόσβαση στη νέα εμφάνιση του Google Chat θα δουν ότι η μπάρα στο κάτω μέρος είναι τώρα κινούμενη με τέσσερα εικονίδια δίπλα σε ένα επιπλέον κινούμενο κουμπί δράσης (FAB) που είναι πιο τετράγωνο. Από αριστερά προς τα δεξιά, τα εικονίδια μέσα στo ‘χάπι’ είναι για το Home

, τα Direct messages, τα Spaces και τα Mentions, ενώ το FAB δίπλα στη σφαίρα είναι για τη δημιουργία μιας νέας συνομιλίας. Στην εφαρμογή Gmail, ολόκληρη η μπάρα που περιέχει τη φούσκα της συνομιλίας και το συνοδευτικό κουμπί Νέας Συνομιλίας είναι τώρα ένα δικό της FAB που εμφανίζεται όταν πατάτε το μεσαίο εικονίδιο συνομιλίας στην κάτω μπάρα στο Gmail.

Δείτε ακόμα: Google Chat: Επαναπροσδιορίζει την Πλοήγηση σε Android και iOS

Οι σημαντικές αλλαγές της ανασχεδίασης φαίνεται να φέρνουν το Google Chat περισσότερο στη σύγκλιση με άλλες εφαρμογές και λογισμικά της Google που έχουν ενσωματωθεί με το Material You τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, υπάρχουν αμφιβολίες σχετικά με το κατά πόσον οι αλλαγές στον σχεδιασμό είναι ευπρόσδεκτες, καθώς εκφράζονται ανησυχίες για την ομοιομορφία στον σχεδιασμό των διάφορων εφαρμογών της Google.

Πηγή: androidpolice