Μια αγωγή εναντίον της Amazon ισχυρίζεται ότι η εταιρεία επέτρεψε σε έναν άνδρα στη Δυτική Βιρτζίνια να κατασκοπεύσει μια ανήλικη Βραζιλιάνα, μέσω μιας κρυφής κάμερας που έμοιαζε με ένα απλό αντικείμενο. Συγκεκριμένα, η συσκευή έμοιαζε με γάντζο για ρούχα και αγοράστηκε από την Amazon.

Στη μήνυση, αναφέρεται ότι η Amazon δεν αφαίρεσε την κάμερα από το site της, παρά το γεγονός ότι είχε γίνει θέμα τρεις φορές γι’ αυτό το προϊόν και η εταιρεία γνώριζε την πιθανή βλάβη που θα μπορούσε να προκαλέσει.

Κατηγορίες εναντίον του άνδρα της Δυτικής Βιρτζίνια

Ο Darrel Wells από τη Δυτική Βιρτζίνια κατηγορείται για την καταγραφή μιας ανήλικης Βραζιλιάνας μαθήτριας που φιλοξενούσε στο σπίτι του το 2021.

Δείτε επίσης: Amazon: Πρώην μηχανικός παραδέχεται την ενοχή του για hacking

Λέγεται ότι χρησιμοποίησε μια κάμερα που είχε αγοράσει από την Amazon και φαινόταν σαν γάντζος ρούχων. Παρακολουθούσε το κορίτσι σε ιδιωτικούς χώρους, όπως το μπάνιο και το υπνοδωμάτιο. Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, είχε στην κατοχή του 600 εικόνες παιδικής πορνογραφίας. Ο Wells κατηγορείται για παραβίαση της ιδιωτικής ζωής και παιδική πορνογραφία.

Μήνυση κατά της Amazon από το ανήλικο κορίτσι

Ενώ η ποινική υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη, η ανήλικη κοπέλα μηνύει και την Amazon. Ισχυρίζεται ότι ο Wells αγόρασε την κρυφή κάμερα στο διαδικτυακό ιστότοπο της εταιρείας.

Η εταιρεία φέρεται να πούλησε την κάμερα ως μέρος του προγράμματος Fulfillment by Amazon (FBA). Σύμφωνα με την Amazon, τα προϊόντα που πωλούνται στο πρόγραμμα FBA υποβάλλονται σε διαδικασία επιθεώρησης. Η εταιρεία, σύμφωνα με τη δική της πολιτική, κοιτάζει αν τα προϊόντα πληρούν περιορισμούς, είναι σε καλή κατάσταση και αν πληρούν τις προδιαγραφές ασφαλείας.

Δείτε επίσης: Amazon Fire TV Stick: Λύσεις στα Κενά Ιδιωτικότητας

Η Amazon προσπάθησε να απορρίψει την υπόθεση τον Μάρτιο. Ωστόσο, ένας δικαστής αποφάνθηκε κατά της πρότασης της εταιρείας.

Υπάρχουν ακόμα κρυφές κάμερες στον ιστότοπο της Amazon;

Η συγκεκριμένη κρυφή κάμερα που μοιάζει με γάντζο ρούχων δεν υπάρχει πλέον στην ιστοσελίδα της Amazon. Η σελίδα εμφανίζει ένα σφάλμα “η σελίδα δεν βρέθηκε”. Ωστόσο, υπάρχουν διάφορα αντίστοιχα προϊόντα.

Μια γρήγορη αναζήτηση για “κρυφή κάμερα” φέρνει αποτελέσματα όπως κάμερες κρυμμένες σε ανιχνευτές καπνού, ξυπνητήρια και φορτιστές τηλεφώνου.

Μειονεκτήματα κρυφών καμερών

Οι κρυφές κάμερες μπορούν να παραβιάσουν την ιδιωτικότητα των ανθρώπων καθώς επιτρέπουν την αδιάκοπη παρακολούθηση χωρίς τη γνώση ή τη συγκατάθεση των ενδιαφερομένων. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ανεπιθύμητη εισβολή στην προσωπική ζωή των ανθρώπων.

Δείτε επίσης: Η Amazon δοκιμάζει τα ανθρωποειδή ρομπότ Digit στις αποθήκες της

Επιπλέον, οι κρυφές κάμερες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την καταγραφή ευαίσθητων πληροφοριών, όπως προσωπικές συνομιλίες, συμπεριφορές ή δραστηριότητες, που μπορεί να χρησιμοποιηθούν εναντίον των ανθρώπων σε μια μεταγενέστερη φάση.

Τέλος, η ύπαρξη κρυφών καμερών μπορεί να δημιουργήσει ένα κλίμα δυσπιστίας και ανασφάλειας, καθώς οι άνθρωποι μπορεί να αισθάνονται ότι είναι συνεχώς υπό παρακολούθηση. Αυτό μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις στην ψυχολογική ευεξία και στην ικανότητά τους να συμμετέχουν ελεύθερα και ανοιχτά στην κοινωνία.

πηγή: www.foxnews.com