Τον Ιούνιο, η Apple ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορήσει το headset Vision Pro “στις αρχές του επόμενου έτους”. Όπως αναφέρει, τώρα, ο Mark Gurman του Bloomberg, το Apple Vision Pro ενδέχεται να κυκλοφορήσει μέχρι τον Φεβρουάριο. Ο δημοσιογράφος είπε ότι δεν θα υπάρξει κάποιο νέο launch event, κάτι που μάλλον είναι λογικό δεδομένου ότι πρόκειται για μια premium συσκευή (αξίας 3.499 $) που πιθανότατα θα έχει περιορισμένη προσφορά.

Ωστόσο, η κυκλοφορία του headset αναμένεται με ανυπομονησία και θα είναι σίγουρα ένα σημαντικό εγχείρημα που θα απαιτεί προετοιμασία των υπαλλήλων των Apple Store για καθοδήγηση νέων χρηστών, προσαρμογή της τοποθέτησης και άλλα.

Δείτε επίσης: Apple: Γιατί αποσύρει το Airpower;

Η συσκευή θα έρθει με ένα νέο λογισμικό με το visionOS και ο Gurman δείχνει ήδη την επόμενη έκδοσή της, η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει αργότερα το 2024 μαζί με τις συνήθεις ενημερώσεις λογισμικού Mac και iPhone. Πρόσφατα, κυκλοφόρησε και το iOS 17.2, που επιτρέπει στο iPhone 15 Pro να καταγράφει 3D-encoded spatial videos σε ανάλυση 1080p στα 30 frames ανά δευτερόλεπτο, και θα χρειαστεί ένα headset για την αναπαραγωγή τους με πλήρη λεπτομέρεια.

Δείτε επίσης: Apple Watch Series X: Δεν θα είναι συμβατό με παλιά λουριά

Οι developers αναμένουν επίσης το μεγάλο λανσάρισμα. Ένα σημείωμα που εστάλη, τους λέει να “ετοιμαστούν”. Η ειδοποίηση πιθανότατα αναφέρεται στη δημιουργία λογισμικού που θα είναι ειδικά σχεδιασμένο για χρήση σε περιβάλλοντα εικονικής και μικτής πραγματικότητας ή στη δημιουργία εφαρμογών iPad

και iPhone στις οποίες θα έχει πρόσβαση το Vision Pro. Μένει να δούμε αν η αναφορά του Gurman ισχύει ή αν θα υπάρξουν καθυστερήσεις στην κυκλοφορία της συσκευής. Πάντως λέγεται ότι η παραγωγή στην Κίνα κινείται ταχύτατα εδώ και εβδομάδες, ώστε να είναι έτοιμα τα Apple Vision Pro μέχρι το τέλος Ιανουαρίου.

Δείτε επίσης: Apple: Το δορυφορικό σύστημα του iPhone επιτρέπει πρόσβαση στην υπηρεσία οδικής βοήθειας της Verizon

Η Apple επικεντρώνεται στην προώθηση της ποιότητας και της καινοτομίας κυκλοφορώντας το Vision Pro. Υπόσχεται προηγμένα τεχνολογικά χαρακτηριστικά και το παρουσιάζει ως μια επαναστατική συσκευή που θα αλλάξει τον τρόπο που εμείς, ως χρήστες, αλληλεπιδρούμε με τις συσκευές μας.

Δεν είναι γνωστές όλες οι λεπτομέρειες για το προϊόν, αλλά όπως με κάθε προϊόν Apple, μπορούμε να περιμένουμε με σιγουριά ότι το Vision Pro θα είναι κάτι πραγματικά εντυπωσιακό.

Πηγή: www.theverge.com