Η αγορά κλεμμένων πιστωτικών καρτών BidenCash προσφέρει δωρεάν 1,9 εκατομμύρια πιστωτικές κάρτες. Προφανώς, πρόκειται για μια κίνηση διαφημιστική, ώστε να προσελκύσει περισσότερους κυβερνοεγκληματίες.

Η BidenCash ξεκίνησε τη λειτουργία της στις αρχές του 2022, ως μια νέα αγορά τόσο στο dark web όσο και στο Clearnet. Πουλούσε σε κυβερνοεγκληματίες πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες που είχαν κλαπεί μέσω phishing επιθέσεων ή μέσω skimmers σε ιστότοπους ηλεκτρονικού εμπορίου.

Μάλιστα, μπορεί κανείς να βρει κλεμμένες κάρτες μόνο με 0,15 $. Η πλατφόρμα χρησιμοποιεί μεθόδους επαλήθευσης και αυτοματοποιημένους ελέγχους για να ελέγξει την εγκυρότητα των καρτών που τίθενται προς πώληση.

Δείτε επίσης: Οι αρχές έκλεισαν τη dark web αγορά Kingdom Market

Με την πάροδο του χρόνου, η πλατφόρμα έγινε αρκετά δημοφιλής. Κατά καιρούς προσφέρει δωρεάν τις κάρτες (όπως έκανε και τώρα), κάτι που συνέβαλε στην αύξηση της φήμης της και στην προσέλκυση νέων μελών.

Τώρα, είναι η τέταρτη φορά που η BidenCash προσφέρει δωρεάν κλεμμένες πιστωτικές κάρτες. Η τελευταία φορά που το είχε κάνει ήταν τον Οκτώβριο του 2022. Συνολικά, έχει δώσει δωρεάν πάνω από 5 εκατομμύρια κάρτες.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι η ανάλυση των προηγούμενων διαρροών έδειξε ότι τα πακέτα δεδομένων περιείχαν ορισμένες διπλότυπες κάρτες καθώς και άκυρες ή ληγμένες κάρτες. Αυτό σημαίνει ότι ένα σημαντικό ποσοστό των δωρεάν καρτών δεν ήταν πραγματικά χρήσιμο.

Αυτή τη φορά, τα δεδομένα που διέρρευσαν από την BidenCash περιέχουν αριθμούς καρτών, ημερομηνίες λήξης και τριψήφιους κωδικούς ασφαλείας (CVV). Σύμφωνα με το BleepingComputer, η λήξη για τις περισσότερες κάρτες κυμαίνεται από το 2025 έως το 2029, αλλά υπάρχουν και πάλι κάποιες που έχουν λήξει φέτος.

Οι αριθμοί καρτών, οι κωδικοί επαλήθευσης και οι ημερομηνίες λήξης μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την πραγματοποίηση ηλεκτρονικών αγορών. Επομένως, τα άτομα των οποίων οι κάρτες έχουν διαρρεύσει, βρίσκονται σε μεγάλο κίνδυνο.

Δείτε επίσης: Πρώην IT manager του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ φυλακίζεται για πώληση δεδομένων στο dark web

Εκτός από τον κίνδυνο για τους κατόχους καρτών πληρωμής, τα δεδομένα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε απάτες ή άλλες επιθέσεις που στοχεύουν τραπεζικούς υπαλλήλους.

Αν και η εγκυρότητα των δεδομένων δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί, η BidenCash έχει δείξει στο παρελθόν ότι προσφέρει γνήσια δεδομένα. Ωστόσο, είναι αξιοσημείωτο ότι αυτή η πρόσφατη έκδοση δεν διαθέτει την ολοκληρωμένη ποιότητα δεδομένων που προηγουμένως ξεχώριζε την BidenCash.

Για να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο έκθεσης δεδομένων πληρωμής, ψωνίστε μόνο από αξιόπιστους λιανοπωλητές, χρησιμοποιήστε ψηφιακές μεθόδους πληρωμής ή ιδιωτικές κάρτες μίας χρήσης και προστατέψτε τους λογαριασμούς σας με έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων.

Πώς μπορούν οι αρχές να αντιμετωπίσουν την αγορά BidenCash στο darkweb;

Οι αρχές θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν την αγορά BidenCash στο dark web μέσω της ενίσχυσης της κυβερνοασφάλειας. Αυτό σημαίνει την ανάπτυξη πιο προηγμένων τεχνολογιών και τεχνικών για την παρακολούθηση και την εντοπισμό των παράνομων δραστηριοτήτων στο darkweb.

Επίσης, οι αρχές πρέπει να συνεργαστούν με διεθνείς οργανισμούς και άλλες χώρες για να ανταλλάσσουν πληροφορίες και να συντονίζουν τις προσπάθειές τους για την καταπολέμηση της παράνομης δραστηριότητας στο dark web.

Δείτε επίσης: Χιλιάδες OpenAI credentials έχουν κλαπεί και πωλούνται στο dark web

Η εκπαίδευση των αστυνομικών δυνάμεων στην κυβερνοασφάλεια και την παρακολούθηση του dark web θα μπορούσε, επίσης, να βοηθήσει. Αυτό θα επιτρέψει στις αρχές να παρακολουθούν τις παράνομες δραστηριότητες και να εντοπίζουν τους εγκληματίες πιο αποτελεσματικά.

Τέλος, οι αρχές μπορούν να εφαρμόσουν πιο αυστηρές ποινές για τα εγκλήματα που διαπράττονται στο dark web (και στην αγορά BidenCash), όπως η παράνομη πώληση πιστωτικών καρτών. Αυτό μπορεί να λειτουργήσει αποτρεπτικά για τους εγκληματίες και να μειώσει την παράνομη δραστηριότητα στο dark web.

Πρόσφατα, η Ομοσπονδιακή Αστυνομία στη Γερμανία (BKA) και η μονάδα καταπολέμησης του εγκλήματος στο Διαδίκτυο της Φρανκφούρτης (ZIT) ανακοίνωσαν την κατάσχεση της Kingdom Market, μιας αγοράς στο dark web που χρησιμοποιείται από εγκληματίες για συναλλαγές ναρκωτικών, hacking εργαλείων και πλαστών κυβερνητικών ταυτοτήτων/εγγράφων.

Πηγή: www.bleepingcomputer.com/