Ο οργανισμός Fujitsu δημιουργεί μια νέα αποκλιμάκωση στην Ιαπωνία, καθώς επιδιώκει να “τοποθετηθεί για βιώσιμη ανάπτυξη και βελτιωμένη κερδοφορία” ως μέρος μιας ολοκληρωτικής μεταμόρφωσης της εταιρείας έως το 2030.

Δείτε επίσης: Γιατί η Ιαπωνία προετοιμάζεται για αύξηση των επιθέσεων ransomware;

Η διαίρεση του υλικού, η οποία πωλεί κυρίως διακομιστές και λύσεις αποθήκευσης, θα είναι γνωστή ως Fsas Technologies Inc. και θα ξεκινήσει για την ιαπωνική αγορά την 1η Απριλίου 2024.

Με τον σχηματισμό μιας νέας εταιρείας, η Fujitsu ελπίζει να μετατραπεί σε μια “τεχνολογική εταιρεία που πραγματοποιεί θετικά αποτελέσματα για τους ενδιαφερόμενους, συμπεριλαμβανομένης της κοινωνίας, των πελατών, των μετόχων και των εργαζομένων, παρέχοντας ψηφιακές υπηρεσίες που συμβάλλουν στη βιωσιμότητα στις διάφορες βιομηχανίες.

Η Fujitsu προηγουμένως ανακοίνωσε ότι θα τερματίσει την πώληση προσωπικών υπολογιστών σε όλη την Ευρώπη από τον Απρίλιο του 2024, ως ένα ακόμα βήμα στη πορεία μετασχηματισμού της.

Η εταιρεία Fsas Technologies θα είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη και την κατασκευή των διακομιστών PRIMERGY και PRIMEQUEST IA της Fujitsu, καθώς και των συστημάτων αποθήκευσης ETERNUS. Θα αναλάβει επίσης την ευθύνη για τους διακομιστές δικτύου IPCOM και την άμεση πώληση επιχειρηματικών Η/Υ στους πελάτες.

Η ανακοίνωση της 26ης Δεκεμβρίου επιβεβαιώνει ότι οι “σχετικοί υπάλληλοι” θα μεταβούν στην εταιρεία Fsas Technologies, όπου αναμένεται να φιλοξενηθούν περίπου 7.500 εργαζόμενοι από τον επόμενο Απρίλιο.

Δείτε ακόμα: Η Ιαπωνία θα στρατολογήσει τους τηλεπικοινωνιακούς φορείς για την καταπολέμηση των κυβερνοεπιθέσεων

Η Fujitsu θα συνεχίσει να είναι υπεύθυνη για την ολοκλήρωση του συστήματος, τις υπηρεσίες διαχείρισης και τις υπηρεσίες υποδομής.

Ο Masuo Yasuda, Αντιπρόεδρος της Περιοχής της Ιαπωνίας (Ιδιωτικοί Τομείς), θα αναλάβει το νέο ρόλο του Εκπροσώπου Διευθυντή και Προέδρου για το νέο αποκλεισμένο υποκατάστημα.

Μια δήλωση στην ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρει: “Η απόφαση της Fujitsu αντανακλά την ανάγκη για θέσπιση ενός πλαισίου για την ολοκληρωμένη διαχείριση και κατανομή πόρων σε όλα τα στάδια αυτής της επιχείρησης, από την ανάπτυξη, παραγωγή και πώληση έως τη συντήρηση του σχετικού υλικού και των υπηρεσιών στην Ιαπωνία.

Επιπλέον, η εταιρεία έχει δεσμευτεί να μειώσει τις εκπομπές θερμοκηπίου στο μηδέν έως το 2030 και σε όλη την αλυσίδα της έως το 2040.

Δείτε επίσης: Ιαπωνία: Ηλιακή ενέργεια από το διάστημα μέχρι το 2025

Πηγή: techradar