“Στο πλαίσιο του CES 2024, η LG προωθεί καινοτόμες τεχνολογίες, από το εντυπωσιακό DukeBox μέχρι ρομπότ και προβολείς 4K.”

Το CES 2024 είναι προ των πυλών και οι εταιρείες τεχνολογίας έχουν ήδη ξεκινήσει να προσφέρουν μια πρώτη ματιά σε αυτό που αναμένεται στο Λας Βέγκας. Η LG παρουσιάζει μια σειρά από ενδιαφέρουσες και παράξενες συσκευές, μεταξύ των οποίων και το πρόσφατα ανακοινωθέν DukeBox από τα εργαστήρια της LG. Αυτή η συσκευή ήχου συνδυάζει τον παραδοσιακό ήχο βαλβίδας με την τεχνολογία διαφανούς OLED πάνελ.

Ο ήχος βαλβίδας, παρών εδώ και περισσότερο από 100 χρόνια, είναι αγαπητός για την ικανότητά του να παράγει έναν ζεστό ήχο που αναδεικνύει κάθε μουσικό όργανο, δημιουργώντας την αίσθηση ότι οι μουσικοί παίζουν ζωντανά. Το DukeBox εκμεταλλεύεται αυτήν την τεχνολογία μαζί με ηχεία στο μπροστινό μέρος και περιστροφικά ηχεία στο πάνω μέρος. Οι σωλήνες βαλβίδας παραμένουν ορατοί, προσδίδοντας έναν επιπλέον ρετρό χαρακτήρα, ενώ η διαφάνεια της οθόνης OLED είναι ρυθμιζόμενη.

Δείτε επίσης: LG Gram: Τα νέα εξαιρετικά ελαφριά Laptop

Το DukeBox είναι παρόμοιο με ένα έξυπνο ηχείο για όσους επιθυμούν έναν πιο κομψό, ρετρό σχεδιασμό. Αν και θυμίζει τις παλιές μηχανές αναπαραγωγής μουσικής, αυτή η συσκευή δεν περιορίζεται μόνο στη μουσική. Έχει τη δυνατότητα να αναπαράγει περιεχόμενο όπως ταινίες ή ακόμη και να δημιουργήσει μια “φωτιά” με τους σωλήνες ορατούς κατά μήκος της φλόγας.

Η LG ανακοίνωσε ότι η ζώνη των εργαστηρίων της στο CES 2024 θα είναι διπλάσια από τον περσινό χώρο. Άλλες ανακοινώσεις περιλαμβάνουν ένα ρομπότ με δύο πόδια, φορητούς υπολογιστές με χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης και το CineBeam Qube, έναν προβολέα 4K με εικόνες ανάλυσης 3.840 x 2.160 ιντσών φτάνοντας έως 120. Οικίδιο συσκευή τριών λιβρών, διαθέτει επίσης απεικόνιση εικόνας και ένα χερούλι που θα μπορούσε να θεωρηθεί ως μια κινούμενη λαβή. Παρόλο που η LG έχει προγραμματίσει συνέντευξη τύπου για το CES 2024, η εταιρεία έχει την τάση να ανακοινώνει πολλά από τα προϊόντα της τις ημέρες και τις εβδομάδες πριν από το CES.

Δείτε ακόμα: Apple iPad: OLED Η Επόμενη Τεχνολογία στις Οθόνες

Ούτε το DukeBox ούτε το CineBeam Qube έχουν προς το παρόν οριστική ημερομηνία κυκλοφορίας ή τιμή. Περαιτέρω πληροφορίες αναμένεται να ανακοινωθούν από την LG κατά τη διάρκεια του CES, προσφέροντας επίσης την ευκαιρία για πρώιμες εντυπώσεις και δοκιμές της ποιότητας των προϊόντων.

Πηγή πληροφοριών: https://www.engadget.com