Εκτός από το ότι ανήκε στον G.O.A.T. Michael Jordan, αυτό το BMW 850i με τον κινητήρα V12 και το 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο είναι αρκετά επιθυμητό και με δικό του τρόπο.

Δείτε επίσης: Mercedes-AMG CLE53 Coupe: Τεχνολογία, Επιδόσεις, Στυλ

Ο Michael Jordan κατείχε αμέτρητα αυτοκίνητα κατά τη διάρκεια των χρυσών του χρόνων στους Chicago Bulls τη δεκαετία του ’90. Συχνά εμφανιζόταν στο χώρο προπόνησης με νέο Porsche, Mercedes ή Ferrari, και ο έρωτάς του για γρήγορα αυτοκίνητα δεν έχει μειωθεί από τότε. Οποιοσδήποτε με τόσα χρήματα από το NBA και την Nike θα έκανε το ίδιο. Ωστόσο, δεν κατείχε πολλά από αυτά τα αυτοκίνητα για πολύ καιρό, πράγμα που σημαίνει ότι πολλά από τα αυτοκίνητα που ανήκαν στον Jordan κυκλοφορούν ακόμα. Ένα από αυτά μπορεί τώρα να γίνει δικό σας: το 1991 BMW 850i του Michael Jordan που βρίσκεται προς πώληση στο Bring a Trailer.

Δείτε ακόμα: Ford Mustang S550: Το Πρώτο Mustang με τετρακίνηση στον Κόσμο

Ο τρέχον ιδιοκτήτης αγόρασε το E31 850i του 1995 και, μεταξύ της κατοχής του και της κατοχής του Jordan, έχει διανύσει μόνο 30.000 μίλια. Για να αποδείξει ότι μερικά από αυτά τα μίλια τα έκανε ο ίδιος ο GOAT, ο πωλητής παρέχει τη σχετική τεκμηρίωση με την υπογραφή του MJ.

Όσον αφορά το ίδιο το αυτοκίνητο, είναι τόσο φρέσκο όσο μπορεί να γίνει ένα E31 της σειράς 8. Ως 850i, φέρει έναν ατμοσφαιρικό V12 5,0 λίτρων και αυτό συγκεκριμένο έχει το προαιρετικό έξι ταχυτήτων μηχανικό κιβώτιο. Καθώς η BMW δεν είχε μεγάλο ενδιαφέρον για τα τετρακίνητα αυτοκίνητα στις αρχές των ’90s, το 850i στέλνει όλα τα 375 άλογα

και την ροπή 420 lb-ft μόνο στους πίσω τροχούς. Το αυτοκίνητο αυτό είχε επίσης βαφεί με χρώμα Mauritius Blue και είχε εσωτερικό χρώμα Light Parchment. Δεν είναι σαφές αν ο Jordan τοποθέτησε το body kit και τις ζάντες AC Schnitzer, αλλά φαίνονται εξαιρετικές παρ’ όλα αυτά.

Το BMW 850i είναι ένα ακόμα και σήμερα ένα εντυπωσιακό αυτοκίνητο που δυστυχώς ταλαιπωρήθηκε από κάποιες ηλεκτρικές δυσλειτουργίες, οπότε δεν ήταν το πιο αξιόπιστο αυτοκίνητο. Ωστόσο, ήταν ένα από τα πιο ενδιαφέροντα αυτοκίνητα της BMW από την πιο συναρπαστική περίοδό της. Έχει εξαιρετική εμφάνιση, με το σχεδιασμό του που έχει διατηρηθεί καλά και τον υπέροχο κινητήρα V12 των 375 αλόγων και τον συνδυασμό έξι ταχυτήτων.

Προς το παρόν, υπάρχουν πέντε ημέρες ακόμα στη δημοπρασία και η τρέχουσα προσφορά ανέρχεται σε $30.000 δολάρια. Λαμβάνοντας υπόψη τη χαμηλή του χιλιομετρημένη απόσταση, την κατάσταση, το εξαιρετικό στυλ, τα ενδιαφέροντα AC Schnitzer κομμάτια και τον κορυφαίο παίκτη του NBA ως πρώτο ιδιοκτήτη, μπορώ να φανταστώ ότι αυτό θα σπάσει τα ρεκόρ δημοπρασίας για τα E31 8 Series.

Πηγή: thedrive