Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ (DoJ) ανακοίνωσε ότι ο πάροχος υπηρεσιών VoIP, XCast, θα συμβιβαστεί με τους όρους του Υπουργείου. Ο πάροχος είχε κατηγορηθεί για διευκόλυνση παράνομων εκστρατειών τηλεμάρκετινγκ και robocalls τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2018, κατά παράβαση του Κανόνα Πωλήσεων Τηλεμάρκετινγκ (TSR).

Τώρα, η εταιρεία αναγκάζεται να σταματήσει αυτή την πρακτική, ενώ η προβλεπόμενη εντολή απαιτεί και την τήρηση άλλων μέτρων συμμόρφωσης, συμπεριλαμβανομένης της θέσπισης μιας διαδικασίας ελέγχου των πελατών της και της έκκλησης για πιθανό παράνομο τηλεμάρκετινγκ. Επίσης, είχε οριστεί πρόστιμο 10 εκατομμυρίων δολαρίων, που έχει ανασταλεί λόγω αδυναμίας της XCast να πληρώσει.

Δείτε επίσης: Η FCC καταπολεμά τα robocalls μέσω «αυτόματης εγγύησης»

Η XCast παρείχε υπηρεσίες VoIP που μετέδιδαν δισεκατομμύρια παράνομα robocalls σε Αμερικανούς καταναλωτές, συμπεριλαμβανομένων κλήσεων-απατών που ισχυρίζονταν ότι προέρχονται από κυβερνητικές υπηρεσίες“, ανέφερε το Υπουργείο Δικαιοσύνης σε δελτίο τύπου.

Αυτές οι κλήσεις παρείχαν προηχογραφημένα μηνύματα μάρκετινγκ και τα περισσότερα στόχευαν αριθμούς που υπήρχαν στο μητρώο National Do Not Call Registry. Επιπλέον, οι περισσότερες κλήσεις ισχυρίζονταν ότι συνδέονταν με κυβερνητικές οντότητες ή περιείχαν εντελώς ψευδείς ή παραπλανητικές πληροφορίες για να πείσουν τους χρήστες να κάνουν κάποια αγορά.

Όσον αφορά τις κλήσεις από τις υποτιθέμενες κυβερνητικές υπηρεσίες, μπορεί να απειλούσαν ότι θα διέκοπταν μια υπηρεσία ενός χρήστη, αν δεν έκανε άμεσα μια πληρωμή. Σε άλλες περιπτώσεις, οι καταναλωτές κλήθηκαν να ενεργήσουν έγκαιρα για να αντιστρέψουν υποτιθέμενες χρεώσεις στις πιστωτικές τους κάρτες.

Δείτε επίσης: Οι Αμερικανοί δέχτηκαν δύο δισεκατομμύρια spam και scam κλήσεις τον Οκτώβριο

Ως μέρος του προτεινόμενου διακανονισμού, η XCast έλαβε εντολή να διακόψει τους δεσμούς με εταιρείες που δεν συμμορφώνονται με τους νόμους τηλεμάρκετινγκ

των ΗΠΑ.

Η εταιρεία βρέθηκε στο στόχαστρο των αρμόδιων αρχών, καθώς η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ (FTC), είχε προειδοποιήσει πολλές φορές την XCast για τα παράνομα robocalls. Ωστόσο, ο πάροχος δεν έκανε κάτι για να διορθώσει την κατάσταση.

Η εντολή απαγορεύει μόνιμα στην XCast Labs να παρέχει υπηρεσίες VoIP σε οποιαδήποτε εταιρεία με την οποία δεν διαθέτει αυτοματοποιημένη διαδικασία αποκλεισμού κλήσεων που εμφανίζουν μη έγκυρους αριθμούς τηλεφώνου ή που δεν έχουν επικυρωθεί μέσω του πλαισίου ελέγχου ταυτότητας STIR/SHAKEN της FCC“, η FTC είπε.

Δείτε επίσης: Telegram 10.5.0 update: Βελτιωμένες Κλήσεις, Ολοκαίνουρια Εμπειρία

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ (DOJ) πρέπει να λάβει διάφορα μέτρα για την πρόληψη παραβάσεων όπως αυτές που πραγματοποίησε η XCast. Ένα από αυτά είναι η ενίσχυση της επιβολής του νόμου, μέσω της επιβολής προστίμων και κυρώσεων σε εταιρείες που παραβιάζουν τους κανονισμούς.

Επιπλέον, το DOJ πρέπει να συνεργάζεται στενά με άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες, όπως η Επιτροπή Ομοσπονδιακών Επικοινωνιών (FCC), για την ανταλλαγή πληροφοριών και την καλύτερη εφαρμογή των νόμων που αφορούν τις ανεπιθύμητες τηλεφωνικές κλήσεις.

Το DOJ πρέπει, επίσης, να προωθήσει την εκπαίδευση και την ενημέρωση του κοινού σχετικά με τα δικαιώματά τους και τους κινδύνους που σχετίζονται με τις ανεπιθύμητα robocalls, προκειμένου να ενισχύσει την προστασία των καταναλωτών.

Πηγή: thehackernews.com