Το Twitch πρόσφατα ενημέρωσε τους κανόνες του σχετικά με το σεξουαλικό περιεχόμενο, επιβάλλοντας απαγόρευση στο “υπονοούμενο γυμνό” αμέσως.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της πλατφόρμας, η πολιτική ενδυμασίας ανανεώθηκε έπειτα από μια περίοδο κατά την οποία ορισμένοι streamers χρησιμοποίησαν μαύρες λωρίδες λογοκρισίας ή προσαρμόσανε τα καρέ των καμερών τους, προκειμένου να δημιουργήσουν την εντύπωση οτι ήταν γυμνοί. Η Angela Hession, αξιωματούχος εμπιστοσύνης του Twitch, αναφέρει σε μια ανάρτηση στο blog ότι ακόμη και αν ορισμένοι streamers επισήμαναν σωστά το περιεχόμενό τους ως σεξουαλικό, η ενημέρωση είναι αναγκαία λόγω του κινδύνου προβολής προκλητικών μικρογραφιών στην αρχική σελίδα του Twitch.

Η νέα πολιτική για την ενδυμασία αναφέρει ότι δεν επιτρέπεται στους streamers να είναι γυμνοί, ούτε να υπονοούν ή να υποδηλώνουν γυμνότητα. Απαγορεύονται επίσης οι εικονικές λωρίδες λογοκρισίας ή αντικείμενα που καλύπτουν τα στήθη ή τα γεννητικά, καθώς και η ορατή απεικόνιση γεννητικών οργάνων, ακόμα και όταν είναι καλυμμένα. Η μετάδοση γυμνών ή μερικώς γυμνών ανηλίκων απαγορεύεται πάντα.

Δείτε επίσης: Τα Πολυαναμενόμενα Video Games του 2024

Οι streamers που παρουσιάζονται ως γυναίκες πρέπει να καλύπτουν τις ρόγες τους και να αποφεύγουν να εκτίθενται κάτω από τα στήθη, ενώ δεν υπάρχουν περιορισμοί για το ντεκολτέ, υπό την προϋπόθεση ότι ο streamer φοράει ρούχα. Οι υπόλοιποι πρέπει να καλύπτουν την περιοχή από τα ισχία μέχρι το κάτω μέρος της λεκάνης και των οπισθίων.

Αυτές οι αλλαγές ακολουθούνται από άλλη μια αλλαγή πολιτικής που έγινε τον προηγούμενο μήνα, που επέτρεπε την καλλιτεχνική γυμνότητα, υπό σωστή επισήμανση, αλλά ακολούθησε πλήρη ανατροπή λόγω εκρηκτικών εικόνων που δημιούργησε το ΑI. Από τότε, απαγορεύεται η ρεαλιστική ή φανταστική γυμνότητα σε όλο το περιεχόμενο εκτός από παιχνίδια με ρυθμίσεις ηλικίας Mature.

Δείτε ακόμα: CES 2024: Ανοίγει το παράθυρο στο μέλλον της τεχνολογίας

Η ανανέωση των κανόνων του Twitch σχετικά με το περιεχόμενο σεξουαλικού χαρακτήρα αποτελεί σημαντική αντίδραση στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η πλατφόρμα όσον αφορά τη ρύθμιση του περιεχομένου. Η ενημέρωση αυτή έχει ως στόχο τη διασφάλιση της ακεραιότητας και του κατάλληλου περιεχομένου, προσπαθώντας να αντιμετωπίσει προκλήσεις όπως οι παραπλανητικές μικρογραφίες και η εκμετάλλευση των πολιτικών περί γυμνού. Με αυτές τις νέες κατευθυντήριες γραμμές, η πλατφόρμα προσδοκά να διατηρήσει ένα ασφαλές και σεβαστό περιβάλλον για τους θεατές, ενώ παράλληλα δίνει στους δημιουργούς περιθώρια έκφρασης με σαφείς παραμέτρους.

Πηγή πληροφοριών: https://www.ign.com