Η νέα τηλεόραση S95D QD-OLED της Samsung, αποτελεί την τρίτη γενιά αυτής της τεχνολογίας.

Μία από τις κυριότερες καινοτομίες που προσφέρει είναι η απουσία οπισθοφωτισμού, η οποία εξαλείφει τις ορατές αντανακλάσεις από την οθόνη. Με αυτό τον τρόπο, μπορείτε πλέον να απολαμβάνετε την τηλεόρασή σας ακόμα και κάτω από ηλιακό φως, χωρίς ενοχλητικές παρεμβολές που επηρεάζουν την απόλαυση του περιεχομένου.

Η Samsung παρουσίασε την καινούργια της τηλεόραση S95D OLED στην έκθεση CES 2024, επισημαίνοντας την εξειδικευμένη τεχνολογία χαμηλής ανάκλασης για να μειώσει την ανεπιθύμητη λάμψη.

Διαβάστε περισσότερα: Πώς να μετατρέψετε τον υπολογιστή σας σε τηλεόραση;

Η εταιρεία δηλώνει ότι πρόκειται για την πιο φωτεινή OLED οθόνη που έχει κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα. Αυτή η οθόνη διαθέτει ρυθμούς ανανέωσης έως και 144 Hz και επικρατεί η χρήση προηγμένης τεχνολογίας ενίσχυσης χρωμάτων με τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης

, πιστοποιημένη από την Pantone.

Επιπλέον, προσφέρει τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας QD-OLED, ενώ είναι εξαιρετικά λεπτή με πάχος λιγότερο από 11 χιλιοστά και συνοδεύεται από το One Connect Box για ευκολία σύνδεσης.

Η νέα οθόνη OLED διαθέτει το πιο πρόσφατο λογισμικό Tizen της Samsung και υποστηρίζει την υπηρεσία Samsung TV Plus FAST. Παρά τα πλεονεκτήματά της, η S95D δεν υποστηρίζει Dolby Vision, προτιμώντας αντ’ αυτού τα HDR10 και HDR10 Plus. Επιπλέον, η Samsung παρουσίασε την S90D OLED, μια απλοποιημένη έκδοση χωρίς λάμψη.

Πηγή: theverge.com