Η LG συνήθως παρουσιάζει μια σειρά από νέες τηλεοράσεις κάθε χρόνο στην έκθεση CES, φέτος όμως η εταιρεία προσφέρει μια εντελώς νέα εμπειρία με την OLED T.

Αυτή η τηλεόραση αποτελεί την πρώτη ασύρματη διάφανη τηλεόραση OLED, με ανάλυση 4K και τεχνολογία ασύρματης μετάδοσης ήχου και βίντεο της LG. Επιπλέον, η μονάδα διαθέτει μια οθόνη αντίθεσης που κυλά προς τα κάτω, τοποθετημένη σε ένα κουτί στη βάση της, της οποίας το ύψος μπορείτε να ρυθμίσετε με ένα απλό άγγιγμα.

Διαβάστε επίσης: LG: Ανακοινώνει τις UltraGear OLED gaming οθόνες νέας γενιάς

Η τηλεόραση OLED T τροφοδοτείται από τον νέο επεξεργαστή Alpha 11 AI της LG, ο οποίος προσφέρει τετραπλάσια απόδοση σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο. Αυτή η επιπλέον ισχύς επιφέρει 70% αυξημένη απόδοση γραφικών και 30% αυξημένες ταχύτητες επεξεργασίας, σύμφωνα με την εταιρεία. Το μοντέλο OLED T συνεργάζεται με το Zero Connect Box της εταιρείας, ένα κουτί που παρέχει ασύρματη μετάδοση βίντεο και ήχου στην τηλεόραση. Μπορείτε να συνδέσετε όλες τις streaming συσκευές και τις κονσόλες παιχνιδιών σας μέσω αυτού του κουτιού αντί να τις συνδέετε στην τηλεόραση.

Η βάση της OLED T περιλαμβάνει ηχεία που ακούγονται εξαιρετικά, καθώς επίσης και άλλα αξεσουάρ. Επίσης, υπάρχουν οπίσθιοι φωτισμοί που μπορούν να ενεργοποιηθούν για μια εντυπωσιακή οθόνη. Σύμφωνα με την LG, η τηλεόραση θα διατίθεται σε αυτόνομες επιλογές

, τοποθετημένη στον τοίχο ή ελεύθερη.

Στην αρχή, μερικά από τα γραφικά στο OLED T προκάλεσαν ανησυχία. Ένας τραγουδιστής που εμφανίζεται στην οθόνη φαίνεται σα να βρίσκεται πραγματικά στο δωμάτιο – σε μικρογραφία, φυσικά. Η LG πρόσθεσε επιπλέον το T-Bar στην OLED T, δημιουργώντας μια συγκέντρωση ειδήσεων, πληροφοριών και μουσικής στο κάτω μέρος της οθόνης, διατηρώντας την υπόλοιπη οθόνη καθαρή.

Δείτε ακόμη: Samsung: Παρουσιάζει τη νέα τηλεόραση S95D QD-OLED

Η Samsung ανακοίνωσε επίσης μια διαφανή τηλεόραση στην CES 2024, αλλά αυτή η έκδοση είναι Micro OLED. Παρουσιάζει επίσης φωτεινότητα και ευκρίνεια, αλλά δεν έχουν δοθεί πληροφορίες για τη διαθεσιμότητα ή το κόστος της. Η LG δεν έχει αναφερθεί στην τιμή, αλλά η εταιρεία έχει ανακοινώσει ότι σχεδιάζει να κυκλοφορήσει την OLED τηλεόραση το 2024.

Πηγή: engadget.com