Ανεξαρτήτως αν πρόκειται για ένα τετράδιο με σημειώσεις ή έναν πίνακα γεμάτο με ιδέες, δεν θα θέλατε να αντιγράψετε αυτά τα λόγια και να τα επικολλήσετε κάπου ψηφιακά; Είναι γεγονός ότι μπορείτε.

Αντιγραφή χειρόγραφου κειμένου χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε συσκευή Apple

Αν είστε κάτοχος συσκευής Apple, δεν χρειάζεστε καμία εφαρμογή για να αντιγράψετε χειρόγραφα. Απλά τραβήξτε μια φωτογραφία του εγγράφου και πατήστε παρατεταμένα για να αντιγράψετε το κείμενο στην εικόνα, με τον ίδιο τρόπο που θα κάνατε σε έναν ιστότοπο.

Δείτε περισότερα: Πώς να δημιουργήσετε σημειώσεις συσκέψεων στα Έγγραφα Google

Τα αποτελέσματα είναι αρκετά καλά, αν και μπορεί να χρειάζονται κάποιες ρυθμίσεις. Και αυτό δεν περιορίζεται μόνο στο iPhone: Λειτουργεί επίσης στο Mac σας. Απλώς ανοίξτε οποιαδήποτε εικόνα με χειρόγραφο κείμενο χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Προεπισκόπηση.

Θα μπορείτε να αντιγράψετε το χειρόγραφο σα να ήταν οποιοδήποτε άλλο κείμενο.

Αντιγραφή χειρόγραφου κειμένου χρησιμοποιώντας το Microsoft Lens

Αν χρησιμοποιείτε Android ή αν απλά ψάχνετε μια εναλλακτική λύση που δεν απαιτεί αυτόματη αντιγραφή του κειμένου που θέλετε, δοκιμάστε το Microsoft Lens για Android και iOS. Αυτή η εφαρμογή είναι κυρίως για σάρωση εγγράφων με το κινητό σας τηλέφωνο, αλλά προσφέρει επίσης ένα εργαλείο για αντιγραφή κειμένου και ψηφιακές σημειώσεις.

Κάντε κλικ στο “Actions” στο κάτω μέρος της οθόνης και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε τη λειτουργία

“Capture printed text” για να εξάγετε το περιεχόμενο (αυτή είναι η προεπιλογή αφού κάνετε κλικ στο “Actions”). Έπειτα τραβήξτε μια φωτογραφία – το Lens θα σας ζητήσει να περικόψετε οτιδήποτε δεν υπάρχει στο έγγραφο – και στη συνέχεια εξαγάγετε αυτόματα το κείμενο. Κάντε κλικ στο “Αντιγραφή” και το κείμενο θα αποθηκευτεί στο πρόχειρό σας, έτοιμο για επικόλληση οπουδήποτε επιθυμείτε.

Διαβάστε επίσης: Slack GPT: Συνοψίζει μηνύματα, κρατάει σημειώσεις και πολλά άλλα

Αντιγραφή χειρόγραφου κειμένου χρησιμοποιώντας το Google Docs

Το Google Docs επιτρέπει τη μετατροπή χειρόγραφου κειμένου σε εικόνες, αν και με λιγότερο βελτιωμένο τρόπο.

Απλώς τραβήξτε μια φωτογραφία της εικόνας και ανεβάστε τη στο Google Drive. Στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ στην εικόνα στο Google Drive και επιλέξτε “Open with”, και στη συνέχεια “Google Docs”.

Πηγή: popsci.com