Η Sony και η Siemens συνεργάζονται με σκοπό να δημιουργήσουν ασύρματο headset, μια συσκευή που αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου οράματος.

Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα «βιομηχανικό metaverse», όπου η μικτή πραγματικότητα θα έχει κεντρικό ρόλο στις διαδικασίες κατασκευής και σχεδίασης των επιχειρήσεων. Το όνομα της συσκευής δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμη, αλλά η Siemens αναφέρεται σε αυτή ως “το νέο σύστημα δημιουργίας χωρικού περιεχομένου της Sony”. Η Sony ανακοίνωσε ότι τα ακουστικά θα είναι διαθέσιμα “αργότερα το 2024”.

Δείτε ακόμη: Διέρρευσαν τα Huawei FreeClip EarBuds Open-Back Ακουστικά

Έχουμε επίσης μια νέα ματιά στο ίδιο το σετ μικροφώνου-ακουστικού, το οποίο, σύμφωνα με τη Siemens, διαθέτει “μικροοθόνες OLED 4K”. Και, όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της κεντρικής ομιλίας της Sony, η συσκευή θα ενεργοποιείται με μερικά ασυνήθιστα χειριστήρια. Φαίνεται ότι το ένα είναι τόσο μικρό, που φοριέται σε δάχτυλο και το άλλο, είναι μεγαλύτερο που μοιάζει περισσότερο με έναν τυπικό ελεγκτή VR.

Και οι δύο εταιρείες παρουσίασαν μια σειρά από πιθανές περιπτώσεις χρήσης για την τεχνολογία. Για παράδειγμα, οι ομάδες μηχανικής και σχεδιασμού της Red Bull Racing

θα χρησιμοποιήσουν το headset για να οπτικοποιήσουν το πιλοτήριο ενός μονοθέσιου της Formula 1 (ο εκπρόσωπος της Red Bull στη σκηνή αναφέρθηκε ότι ήταν ακόμα «πρώιμο για εμάς αυτή τη στιγμή» όσον αφορά την τεχνολογία).

Η Siemens παρουσιάζει το headset ως ένα εργαλείο για να ενεργοποιήσει αυτό που η εταιρεία αποκαλεί “βιομηχανικό metaverse”. Ο Διευθύνων Σύμβουλος, Δρ. Roland Busch, το περιγράφει ως “ένα χώρο όπου άνθρωποι και τεχνητή νοημοσύνη συνεργάζονται πραγματικά χρησιμοποιώντας πραγματικό χρόνο για να λύσουν προβλήματα του πραγματικού κόσμου”.

Διαβάστε επίσης: Corsair HS80 Max Full Review: Ένα Premium Gaming Headset

Η κεντρική ομιλία επιβεβαίωσε ότι το headset αυτό περισσότερο προορίζεται για επαγγελματική χρήση. Αν και δεν αποτελεί ανταγωνιστή των Apple Vision Pro, μπορεί να προσφέρει ενδιαφέρουσες δυνατότητες για μικτή πραγματικότητα, που ενδέχεται να είναι πιο ελκυστικές από τους σταθμούς εργασίας VR.

Πηγή: engadget.com