Ανάμεσα στις τεχνολογικές καινοτομίες του CES, το Sony Afeela ξεχωρίζει, παρουσιάζοντας μια προοπτική για τη μελλοντική κινητικότητα.

Η συνεργασία της Sony με τη Honda γύρω από ένα καινοτόμο ηλεκτρικό όχημα με την ονομασία Afeela έχει αποτελέσει ένα από τα κεντρικά σημεία ενδιαφέροντος στο CES εδώ και αρκετά χρόνια. Παρόλο που δεν έχουμε πλησιάσει περισσότερο στο να μάθουμε αν και πότε αυτό το αυτοκίνητο θα κυκλοφορήσει στην πραγματικότητα, η Sony παρουσίασε μια ενδιαφέρουσα παρουσίαση για το τελευταίο μοντέλο του οχήματος: το οδήγησαν στη σκηνή του Sony CES 2024 χρησιμοποιώντας ένα χειριστήριο PlayStation DualSense. Αν και αυτό ήταν απλώς ένα διασκεδαστικό κόλπο και όχι απόδειξη ότι θα υπάρξει ποτέ αυτοκίνητο που θα ελέγχεται με χειριστήριο PlayStation, το CES είναι γνωστό για το θέαμα.

Δείτε επίσης: Το πρώτο ηλεκτρικό πυροσβεστικό όχημα στην Arizona από την E-ONE

Θα παρακολουθούμε για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το Afeela, αλλά η Sony μόλις προσκάλεσε τη Microsoft στη σκηνή για να συζητήσουν πώς η εμπειρία μέσα στο αυτοκίνητο θα εξελιχθεί χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη. Φαίνεται πως πλησιάζουμε στο “CES bingo”, φίλοι.

Η τελευταία έκδοση του ηλεκτρικού οχήματος Afeela που παρουσίασε η Sony στο CES 2024

αναστάτωσε τον χώρο της τεχνολογίας και της αυτοκινητοβιομηχανίας. Οχήματα που κινούνται με τη χρήση χειριστηρίων PlayStation DualSense αναμφίβολα προσφέρουν έναν διασκεδαστικό και μοναδικό τρόπο ελέγχου. Ενώ η επίδειξη αυτή μπορεί να θεωρηθεί ως ένα παιχνιδιάρικο κόλπο, αναδεικνύει τη δυνατότητα της τεχνολογίας να προσφέρει καινοτόμες εμπειρίες στον κόσμο της κινητικότητας.

Δείτε ακόμα: Honda: Εργοστάσιο ηλεκτρικών οχημάτων αξίας 14 δισεκατομμυρίων

Εκτός από τον κόσμο των ηλεκτρικών οχημάτων, η πρόσφατη παρουσίαση στο CES έφερε και τη Microsoft στο προσκήνιο. Η συζήτηση μεταξύ Sony και Microsoft αναφορικά με το πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα επηρεάσει την εμπειρία μέσα στο αυτοκίνητο αναδεικνύει τη σημασία της ΑΙ στην εξέλιξη του τομέα. Αναμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε πώς οι τεχνολογικές κολοσσοί θα ενσωματώσουν την ΑΙ για να δημιουργήσουν έξυπνα και προηγμένα συστήματα πλοήγησης και ψυχαγωγίας μέσα στα αυτοκίνητα του μέλλοντος.

Πηγή πληροφοριών: engadget.com